MSV’19 beëindigt seizoen met ruime 8-2 zege

  •   keer gelezen

Zondag 26 mei 2019. Nog maar weinigen beseften de historische waarde van deze middag, waarop het eerste team van MSV’19 het in de competitie opnam tegen HOV/DJSCR.


Met een laatste wedstrijd in de derde klasse hoog van dit seizoen is er wat v.v. MSV’19 betreft een einde gekomen aan het prestatie-voetbal op de zondag. De vereniging uit Montfoort verkast volgend seizoen hoe dan ook naar de zaterdag.

Bij deze wedstrijd namen bovendien vier spelers afscheid van het eerste team en zullen zij volgend seizoen niet meer beschikbaar zijn voor het eerste team: Hugo Peters, Mark Kemp, Ralph Kolfschoten en aanvoerder/doelman Wesley Oostrom kiezen komend seizoen voor andere activiteiten.

Over de wedstrijd:

Nog geen anderhalve minuut oud creëerden de MSV-ers al een dot van een kans maar kan het schot van MSV-spits Jort van Geffen maar krap door de Rotterdamse doelman worden verwerkt. Uit de daaruit voortvloeiende hoekschop ontstaat een heuse scrimmage voor het doel, maar verdwijnt de bal maar net niet in zijn geheel over de doellijn en komt keeper Aitor Spetter opnieuw met de schrik vrij.

Het is uitstel van executie want luttele minuten later is er een steekbal van Timo Bakker, waaruit een voorzet op de bij de tweede paal geposteerde Harm Oostveen ontstaat, welke vervolgens door Oostveen bekwaam tegen de touwen wordt geschoten: 1-0.

Eventjes later staat dan de 2-0 op het bord wanneer een passje van de actieve Timo Bakker eindigt voor de voeten van Wouter Scholman die de bal in de verre hoek trapt.

Nog voor er een half uur gespeeld is staan de Rotterdamse bezoekers al naar een 3-0 achterstand te staren. Opnieuw Oostveen die gevonden wordt door teammaatje Bakker.

De Rotterdammers lijken dan eindelijk een beetje bij de les te gaan komen en doelman Wesley Oostrom moet tot twee keer toe handelend optreden.

Hierna zijn het echter de Montfoorters die het spel volledig naar zich toe trekken, wat resulteert in een prima score van Timo Bakker, die zijn uitstekende eerste helft bekroond met de 4-0.

Nadat Wesley Oostrom opnieuw een treffer voor HOV/DJSCR kan voorkomen vertrekt MSV-spits Jort van Geffen met een mooie beweging langs zijn directe verdediger. Van Geffen had in dit geval wat zelfzuchtiger mogen zijn en kunnen afdrukken, maar gunt de kans aan de meegelopen Oostveen, maar een verdediger krijgt nog net een teen achter de bal, zodat de kans is verkeken.

In de slotfase van de eerste helft gaat Rotterdam-verdediger ten Cate met een gemene overtreding op van Geffen door het oog van de naald. De overtreding wordt echter niet waargenomen door scheidsrechter van dienst de heer Lochtenberg, zodat de eerste helft kaart-loos verloopt.

In de tweede helft lijkt MSV’19 aanvankelijk de lijn van het eerste bedrijf op te pakken. Een schot van Junior Kolfschoten wordt door de HOV/DJSCR doelman met de voet gekeerd, waarna ook een inzet van Timo Bakker door goalie Spetter wordt tegengehouden. Ook nu weer blijkt het uitstel te zijn. De terugstuitende bal wordt opgepikt door Wouter Scholman, die de meegelopen centraal-verdediger Jesper Kolfschoten vindt, welke de bal in de touwen jaagt, waarmee de Montfoortse formatie op 5-0 komt.

Nog vóór het uur spel verstreken is moet MSV-spits van Geffen, vanwege de in de eerste helft opgelopen blessure, het veld verlaten en wordt hij vervangen door Boy Visser. Nadat Mark Kemp nog door de Rotterdamse verdediging weet te soleren, maar niet tot scoren komt, is het de beurt aan de gasten. Eerst zorgt Zohair Hasnaoui met een ferme knal voor de 5-1 en eventjes later kan Rotterdam-captain Rachid El Khalifi profiteren van een mindere periode in de Montfoortse defensie 5-2.

Het lijkt erop dat de wedstrijd toch nog kantelt, maar dan is het woord aan MSV-er Harm Oostveen.

Eerst weet deze een voorzet van Jesper Kolfschoten, bediend door een prima steekpass van Timo Bakker, binnen te werken, zodat er 6-2 op het scorebord komt, dan schiet Oostveen de rebound binnen die ontstaat doordat de Rotterdam-doelman een schot van Wouter Scholman moet lossen.

In de slotfase valt er nog een gele kaart aan Rotterdamse zijde, waarbij HOV-invaller Mohammed Zahuan een forse overtreding op Junior Kolfschoten moet bekopen en zet Harm Oostveen de eindstand van 8-2 op het bord, hiermee een steekbal van teamgenoot en nog maar net het veld ingekomen Robin Stokman, bekronend, waaraan vooraf een prima actie van MSV-verdediger Ralph Kolfschoten te zien is.

De vijf doelpunten van Harm Oostveen zijn niet voldoende om hem tot Man-of-the-Match te bekronen, die eer valt Timo Bakker te beurt, die, zoals in het begin van dit verslag al is genoemd, een bijzonder actieve middag beleefde.

Tien minuten voor het verstrijken van de wedstrijd is er nog een dubbelwissel. Rick Sangers en Hugo Peters verlaten het veld voor Jurgen van der Hoeven en Robin Stokman.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten