Focke Segers is de nieuwe eigenaar van het volgende week te openen Tuincentrum GroenRijk in Montfoort (Foto: Paul van den Dungen)
Focke Segers is de nieuwe eigenaar van het volgende week te openen Tuincentrum GroenRijk in Montfoort (Foto: Paul van den Dungen)

GroenRijk Montfoort bijna klaar voor de opening

Algemeen 881 keer gelezen

Wie de laatste maanden heeft opgelet zag het pand van het voormalige Tuincentrum Overvecht langzaam maar zeker opfleuren. De parkeerplaats is inmiddels ontdaan van het woekerende onkruid en op omheining, hekken en gevel prijkt de naam GroenRijk met 30 vestigingen in Nederland.

Montfoort - In het pand aan de Willeskop dat sinds het vertrek van Tuincentrum Overvecht in 2017 leeg heeft gestaan is Focke Segers (55) de nieuwe ondernemer die in Montfoort de GroenRijk-formule gestalte gaat geven. In 2012 begon hij de vestiging in Nunspeet en in 2017 de vestiging in Epe. Hij doet dat samen met zijn zoon Stephan (27) die de Groenrijk-vestigingen in Nunspeet en Epe onder zijn hoede heeft. Focke Segers: “Intussen ben ik al 30 jaar werkzaam in deze branche. Bij Tuincentrum Overvecht was ik verkoop directeur, totdat ik de mogelijkheid kreeg om voor mijzelf te beginnen. Vakmanschap, deskundigheid en gedrevenheid, gekoppeld aan hard werken en passie zijn de pijlers waarop ik bouw.”
Focke is er trots op dat zijn zoon Stephan in zijn voetsporen is getreden. Na zijn vakopleiding werd de uiteindelijke stap gezet en is Stephan nu de locatiemanager bij de vestigingen Ede en Nunspeet, terwijl Focke zich op Montfoort gaat concentreren. Focke Segers kende de locatie in Montfoort al en heeft het in 1998 nog zien bouwen. “Ik wist dat het al even leeg stond en dat het op een mooie zichtlocatie staat. Van de voormalige 6000 m2 heb ik er 4000 m2 overgenomen. Het was even flink aanpoten om alles hier weer schoon te krijgen. Op de parkeerplaats, toch de entree van het bedrijf, stond het onkruid wel een meter hoog en zat er zoveel aanslag op de bollen van de lantaarnpalen dat er bijna geen licht meer doorheen scheen. De buitenkant van het pand en het glazen dak hebben zijn inmiddels ook flink schoongemaakt. Zelfs de muizen hebben de aftocht geblazen.”
Iedere dag weer wordt een stuk van het schappenplan afgewerkt en de vakken gevuld. Het verse groen siert straks de bakken met de plantjes. Alles op het gebied van tuin en tuinverzorging is hier te vinden. Er zijn geen dieren meer en ook geen dierenvoer. De enige uitzondering daarop zijn de vissen. Ook kan er, zoals voorheen, nog steeds koffie worden gedronken en een hapje gegeten in de daarvoor ingerichte hoek. Het personeel dat hier straks werkt is allemaal nieuw. Focke Segers: “Ik had ze voor het uitzoeken, want ik kreeg 130 open sollicitaties.” De officiële opening voor genodigden is donderdag 21 maart. Vanaf vrijdag 22 maart gaan de deuren voor iedereen open. Voor iedere klant is er, zolang de voorraad strekt, een fleurig cadeautje. Daarnaast is er ook nog een aantrekkelijke actie met de Wolf-steel. De openingsfolder wordt binnenkort huis-aan-huis bezorgd.

Tuincentrum GroenRijk is van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur geopend en op vrijdag tijdens de koopavond tot 21.00 uur. Zondags gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25