IJFC Vrouwen verliezen in Amsterdam

Algemeen 92 keer gelezen

Dit weekend speelt de top vier uit de 1ste klasse tegen elkaar. Bij winst doet IJFC goede zaken om zich stevig te nestelen op de tweede plaats. Bij verlies blijven er 3 kanshebbers voor de tweede plaats. Met in het achterhoofd dat de thuiswedstrijd met 0-1 was verloren reist het team van Marcel van der Togt naar Amsterdam zonder de geblesseerde Petra Verbeek en de zieke Esmee Westland.

Op het sportpark Drieburg in Amsterdam blaast er wederom een hard wind over het mooie kunstgrasveld. Direct vanaf de aftrap is Wartburgia feller. Met drie snelle aanvallers zetten ze de IJFC-verdediging onder druk. Omdat IJFC-verdediging op één lijn speelt, ontstaat er bij menig aanval een buitenspel situatie. De Wartburgia speelsters zijn het regelmatig niet eens als de aanval wordt afgefloten door de goed leidende scheidsrechter voor buitenspel. IJFC heeft moeite met de opbouw, waardoor het spel zich voornamelijk afspeelt voor het doel van keepster Tamara Kamps. Het spel gaat in hoog tempo, maar mede door de wind is het aan beide kanten onzuiver. Na een half uur komt Wartburgia met een afstandsschot op 1-0. IJFC heeft direct na de aftrap de gelijkmaker op de schoen, maar de lat staat de 1-1 in de weg. Kort voor rust komen de Amsterdamse speelsters op 2-0.

Met een dubbele wissel in de rust wil IJFC meer creativiteit in het spel brengen. Met veel inzet en strijd weet IJFC in de tweede helft het tij te keren. IJFC heeft meer balbezit, maar kan geen kansen creëren. Het laatste kwartier gaat IJFC achterin 1 op 1 spelen en vol in de aanval. Dit heeft niet het gewenst effect en in de 90ste minuut maakt de thuisploeg de bevrijdende 3-0. In blessuretijd scoort Laura Gaasenbeek nog 3-1, maar door een snelle counter wordt de eindstand 4-1.

Met deze ietwat geflatteerde uitslag blijft IJFC tweede, maar wordt het op de huid gezeten door CSW en Wartburgia.

Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 19 uur geleden
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 19 uur geleden
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 20 uur geleden
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 uur geleden
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport gisteren
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport 22 apr, 08:50
• Wethouder Jonkers monteert laatste routebordje.
Nieuwe fietsroute voor Montfoorts verkeersexamen Nieuws 21 apr, 09:00