Jump boekt monsterzege met zwart randje

Algemeen 46 keer gelezen

De basketballers van Jump IJsselstein hebben voor het zevende maal op rij een overwinning geboekt en blijven daarmee koploper in de eerste klasse. Zaterdagavond verliet het Dordtse Rowic sporthal Het Heem met lege handen.

Het reeds onderaanbungelende Rowic wist na tien minuten spelen al, dat er in IJsselstein niets te halen viel. Jump knalde uit de startblokken en was direct loepzuiver met schoten van achter de driepuntslijn, wat hen op een 28 - 14 voorsprong zette in het eerste kwart.

In het tweede kwart gingen de IJsselsteiners rustig op dit tempo verder, totdat sleutelspeler Justin Bruggenthijs met een ernstige knieblessure uitviel.

Na de rust denderde de IJsselsteinse trein onverstoorbaar door. Met nog twee minuten te spelen ging Jump zelfs over de honderd punten heen. Eindstand: 103 - 54.

Met ook Justin Bruggenthijs uitgeschakeld nadert Jump de ontknoping van de competitie met maarliefst vier geblesseerden. De eerste topper is aanstaande zaterdag, als de IJsselsteiners afreizen voor een duel met de nummer drie; LUSV.

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50