IJsseloever H1 - Ring Pass Delft H1
IJsseloever H1 - Ring Pass Delft H1 Foto: Tony Buijse

Felle strijd op IJsseloever

Algemeen 170 keer gelezen

IJsseloever Heren 1 krijgt Ring Pass Delft Heren 1 op bezoek. In de poule B van de Overgangsklasse is het een spannende strijd. Bovenin in de poule staan Were Di H1 en Upward H1 met beide 29 punten. Op de 3de plek staat Groningen H1 met 28 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Ring Pass Delft staat op de 5de plaats in de poule met 21 punten. IJsseloever H1 staat op een 10 plek met 10 punten boven HCAS H1 en Hilversum H1, met 6 respectievelijk 5 punten. Voor handhaving in de Overgangsklasse is de 10de plek geen comfortabele positie. Het IJsseloever team moet dan ook nog flink aan de bak om een plek in de Overgangsklasse te behouden.

Op Sportpark IJsseloever begint de wedstrijd met een minuut stilte waarbij gedacht wordt aan de slachtoffers van het schietincident in Utrecht van maandag 18 maart.

Direct na het fluitsignaal voor het begin van de eerste helft, ziet IJsseloever een kans om met een snelle actie voor het doel van Ring Pass Delft te komen. De verdediging van Ring Pass Delft weet deze aanval af te slaan. De ploeg uit Delft domineert daarna een groot deel van de eerste helft. Vanaf de Delftse helft worden aanvallen opgebouwd en wordt gezocht naar gaten in de IJsseloever verdediging. IJsseloever wordt lang op hun helft vastgehouden, maar organiseert de verdediging op uitstekende wijze en houdt daarmee de boel op slot. Wanneer zij uit de greep van Delft ontsnappen worden aanvallen telkens door goed verdedigen van het gastteam afgeslagen. Het is 0-0 bij het rustsignaal.

Als de tweede helft begint lijkt het vrij snel duidelijk wat er in de beide kleedkamers in de rust is besproken. De Delftse coach had kennelijk weinig woorden nodig want dat team staat al weer snel op het veld. Ring Pass Delft blijft met dezelfde tactiek spelen als in de eerste helft, rustig opbouwen van achteruit en zoeken naar mogelijke kansen langs de IJsseloever verdediging te komen. De heren van IJsseloever laten zien hun tactiek aan die van Ring Pass Delft aangepast te hebben. De spel opbouw van Ring Pass Delft wordt eerder verstoord, er wordt kort op de bal gespeeld en bij balverlies wordt er gejaagd om opnieuw in balbezit te komen. Door deze aanpassing lijken de rollen omgedraaid ten opzichte van de eerste helft. IJsseloever is nu vaker in de cirkel van Delft te vinden en krijgt kansen om de bal richting het doel te slaan. Ring Pass Delft blijft echter geconcentreerd verdedigen en houdt het doel schoon. In de 15de minuut komt Ring Pass Delft in de cirkel van IJsseloever en krijgt een strafcorner. De strafcorner lijkt er een uit het boekje en wordt hard ingeslagen. Het is dan 0-1. IJsseloever blijft felle strijd leveren, naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Tegelijkertijd probeert Ring Pass Delft de voorsprong verder uit te bouwen. De IJsseloever doelman weet dit te voorkomen en maakt enkele belangrijke reddingen. Tot de laatste seconde geeft het team van IJsseloever alles, maar moet uiteindelijk toch in Ring Pass Delft hun meerdere erkennen.

IJsseloever H1 – Ring Pass Delft H1: 0-1

Na de speelronde van vandaag behouden zowel Ring Pass Delft H1 als IJsseloever H1 hun positie in de poule. Bovenin de poule neemt Groningen H1 de koppositie over door te winnen van Were Di H1. Onderin de poule wint Hilversum van HCAS. Daarmee verkleint Hilversum het gat met IJsseloever tot 2 punten. Met nog 8 speelronden te gaan is de strijd nog lang niet gestreden maar neemt de spanning in de Overgangsklasse wel langzaam toe. En met nieuwe rondes zijn er nieuwe kansen.

Op 31 maart speelt IJsseloever Heren 1 uit, bij HCAS. De volgende thuiswedstrijd is op 7 april, tegen Alecto H1.

Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 18 uur geleden
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 19 uur geleden
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 22 uur geleden
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45
• De 18de-eeuwse slingermuur bekend onder de naam 'slangenmuur' is toe aan restauratie.
Mooie plannen voor erfgoedherstel in Montfoort en Linschoten Nieuws 16 apr, 17:12
Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 16 apr, 15:43
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 16 apr, 15:33