Deelnemers van HCIJ aan IJSSESTEIN SCHOON!
Deelnemers van HCIJ aan IJSSESTEIN SCHOON! Foto: Tony Buijse

Hockeyclub voor een schoon IJsseloever

Algemeen 160 keer gelezen

Hockey Club IJsseloever is een van de deelnemers aan ‘IJsselstein Schoon’. Het plan van deze actie is om op 23 maart 2019 de Hollandsche IJssel “schoon te vegen”. Als club, gelegen aan de oever van de Hollandse IJssel, draagt Hockey Club IJsseloever graag zijn steentje hieraan bij.

In het toeristenseizoen varen er dagelijks tientallen bootjes over de Hollandse IJssel, langs de hockeyvelden. Op 23 maart wordt er voor gezorgd dat de rivier er weer klaar voor is. De hockeyclub neemt bij deze schoonmaakactie een aantal kavels, op en rond het sportpark, voor zijn rekening. Met een aantal jeugdteams zal de club de handen uit de mouwen steken om niet alleen de langs de IJssel maar ook het Sportpark flink schoon te maken. “Het helpt ook om de bewustwording bij de jeugd te vergroten dat een schoon sportpark er niet ‘zo maar’ is, maar inzet van zichzelf en anderen vraagt”, aldus bestuurslid Eric Janssen.

Vanaf het clubhuis fietst een grote groep naar de startplek van de actie, aan de Hollandse IJssel, ter hoogte van Utrechtseweg 34B. Hier worden benodigde spullen uitgedeeld, zoals vuilniszakken, handschoenen en grijpers. Vooral de grijpers worden met veel enthousiasme ontvangen. De jeugdige schoonmakers kunnen nauwelijks wachten om te beginnen. Na een korte introductie van de actie door organisatie en wethouder en het presenteren van de coördinatoren, volgt een groepsfoto. Dan fietst de groep weer terug naar Sportpark IJsseloever.

In kleinere groepjes opgesplitst begint de grote schoonmaak van het sportpark. Een groepje begint met het verzamelen van afval langs het fietspad en het parkje langs de Hollandse IJssel. Druk wordt er gezocht naar zwerfvuil. Enkele jongens volgen het jaagpad langs de rivier op zoek naar afval om hun grijpers het werk te laten doen. Aan de ander kant van het sportpark trekt een groep meiden er op uit. Met hun grijpers halen ze zwerfvuil tussen de struiken vandaan en uit de grasveldjes. Met vereende krachten worden diverse zaken uit een sloot gevist. Drie meisjes houden elkaars hand vast, zodat de laatste vanaf de stijle oever enkele stukken plastic uit het water kan vissen. Het lukt helaas niet om twee in de modder vastzittende fietsen uit de sloot te trekken. Daar is toch wat zwaarder materiaal voor nodig.
Eric Janssen is zelf ook druk bezig met de schoonmaak actie. De bossages achter het hek van de sportvelden is typisch zo’n plek waar mensen normaal gesproken nooit komen en waar zich na verloop van tijd allerlei zwerfvuil ophoopt. Dan is dit een uitgelezen moment om daar eens flink op te ruimen.
De schoonmaak actie eindigt wanneer medewerkers van RMN de gevulde vuilniszakken komen ophalen. Sportpark IJsseloever is nu weer helemaal schoon en de Hollandse IJssel is weer klaar om alle bootjes met bezoekers te verwelkomen.
De hockeyclub heeft als beloning voor de jeugdige schoonmakers een lunch geregeld. Na een uurtje hard werken, zijn er broodjes, met onder andere divers gezond beleg en een glas melk. En met een volle maag kan een ieder met een voldaan gevoel terug naar huis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10