een deelnemer aan de skateclinic tijdens de estafetterace
een deelnemer aan de skateclinic tijdens de estafetterace (Foto: Nicolette van Straalen)

Skateclinic voor de jeugd bij S.V.O.

  •   keer gelezen

Met het zomerseizoen voor de deur organiseerde Schaats- en skeelervereniging Oudewater afgelopen zaterdag de eerste van een tweetal skateclinics voor de jeugd van 5 tot 12 jaar.


Iedereen die het leuk vond om het skaten eens te proberen was welkom op de combibaan op het Statenland. De jeugdtrainers hadden een parcours uitgezet waarbij de jeugdige skaters op speelse wijze kennis maakten met het skaten. Er werd geoefend met vallen en weer opstaan, er werden spelletjes als kat en muis en krantenmeppertje op de skates gedaan en de kinderen oefenden al met starten en remmen. Ook werd er al geoefend op het rijden door de bocht en moesten de kinderen proberen om zo diep mogelijk te zitten tijdens het skaten. Voor sommigen was het een hele kunst om overeind te blijven, maar aan het eind van de clinic konden alle deelnemers al zelfstandig een of meerdere ronden rijden over de bijna 200 meter lange skatebaan. De meeste kinderen waren zo enthousiast dat ze na een uur nog helemaal niet wilden stoppen. Zij zullen tijdens de volgende clinic zeker weer van de partij zijn.
Op zaterdag 6 april wordt de tweede clinic gehouden. Ook dan is iedereen van 5 tot 12 jaar weer van harte welkom om te kijken of het skaten iets voor hem of haar is. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar heeft wel de voorkeur. Dit kan via jeugdskaten@svooudewater.nl. Op maandag 15 april van 17.15 uur tot 18.15 uur en op dinsdag 16 april van 17.30 uur tot 18.30 uur is het ook nog mogelijk om een proefles te nemen. Opgeven hiervoor kan via hetzelfde mailadres.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten