IJFC krijgt geen loon naar werken

Algemeen 115 keer gelezen

Na de overtuigende winst van afgelopen week tegen De Meern waren de verwachtingen voor de wedstrijd tegen FC De Bilt hooggespannen aan IJFC zijde. En met name in de 1ste helft was dit ook zeker terecht. IJFC was minimaal gelijkwaardig aan de koploper en had de betere kansen waaruit het helaas slechts éénmaal scoorde. In verloop van de 2e helft werd IJFC naar achteren gedrongen en moest FC De Bilt uiteindelijk de winst laten.

Opstelling; Mike Maaswinkel, Gerben Renes (83e Luciano Poeketi), Marc van der Kleij (83e Stefan de Wit) Jeffrey Stigter, Dwight Vlijter, Matthijs van Geffen, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Jelle Eissens, Ken van Rooijen, Tim van der Brugge (78e Nino Poeketi).

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pijlman zocht IJFC gedurfd de aanval en kreeg in de openingsfase ook direct 2 grote kansen die echter helaas onbenut werden gelaten. Eenmaal kon spits Ken van Rooijen de bal niet de juiste richting geven en de 2e maal kon een FC De Bilt verdediger op de doellijn redding brengen. FC De Bilt werd waar mogelijk onder druk gezet door de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra. In verloop van 1ste helft was er nog een mooi schot net over van Ruben van Rooijen te noteren waarbij de keeper niet hoefde in te grijpen. Een paar minuten later mocht Ruben van Rooijen op zo’n 18 meter vrijwel recht voor het doel de bal klaarleggen nadat een FC De Bilt speler ten koste van een overtreding zijn tegenstander vasthield. Helaas verdween de goed ingeschoten bal net naast.

FC De Bilt dat fysiek spel niet uit de weg ging was op hun beurt een paar keer gevaarlijk uit cornerballen.

Maar dan terwijl het scorebord inmiddels minuut 27 aangaf een goede voorzet van Tim van der Brugge vanaf rechts die perfect werd ingekopt in de verre hoek door Ken van Rooijen. 0-1

Een stand die in deze fase zeker terecht was voor een vol overtuiging spelend IJFC.

Vlak voor rust nog wel een grote kans voor FC De Bilt toen een speler vrij voor keeper Mike Maaswinkel verscheen. Maar ten koste van een corner wist hij redding te brengen.

In de 2e helft direct een meer aanvallend FC De Bilt dat al snel de gelijkmaker wist te scoren (51e minuut) door, na goed uitgevoerde aanval via rechterzijde, met een gericht schot hoog in het doel keeper Mike Maaswinkel kansloos te laten. 1-1.

Voor koploper FC De Bilt met veel individuele kwaliteiten in het team was dit duidelijk het sein om nog meer druk te geven en op jacht te gaan naar een 2e treffer. IJFC werd meer naar achteren gedwongen maar kon door goed verdedigen nog tot 78e minuut stand houden. Eerst kon keeper Mike Maaswinkel nog redding brengen op een schot van dichtbij maar vervolgens verdween de bal door een wirwar van benen in het IJFC doel. 2-1.

In een poging toch nog een positief resultaat te behalen werd in de resterende tijd met meer risico gespeeld. Echter in plaats van een gelijkmaker was het FC De Bilt optimaal profiteerde van de geboden ruimte en de 3-1 liet aantekenen.

Op basis van de sterke 1ste helft was een gelijkspel zeker verdiend geweest maar IJFC kreeg op Sportpark Weltevreden geen loon naar werken.

Volgende wedstrijd voor IJFC is 9 april thuis tegen Loosdrecht. Aanvang 14.30 uur

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10