De Montfoortse deelnemers marathon Rotterdam ten behoeve van Football makes it happen van Henk Schieveen (Foto: Paul van den Dungen)
De Montfoortse deelnemers marathon Rotterdam ten behoeve van Football makes it happen van Henk Schieveen (Foto: Paul van den Dungen)

Montfoorters lopen in Rotterdam voor het goede doel

Algemeen 44 keer gelezen

Inmiddels zijn de traingen in volle gang. Een enkeling gaat voor de hele marathon, maar een ander deel loopt tijdens de marathon van Rotterdam de 10 kilometer. De organisatie is in handen van Henk Schieveen en zijn Stichting Football makes it happen.

Montfoort - In de kantine van voetbalvereniging MSV’19 kwamen vorige week dinsdag de Montfoortse deelnemers aan de marathon van Rotterdam bij elkaar. Henk Schieveen van de Stichting Football Makes It Happen vertelt dat deze stichting zich inzet voor kinderen met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking of ernstige ziekte. “We willen deze kinderen helpen door middel van financiële ondersteuning, therapieën, acties en het aanschaffen van speciale benodigdheden. Een van onze meest bekende actie is het via Facebook organiseren van een voetbalshirtveiling, waarbij de mensen kunnen bieden op gedragen voetbalshirts. Het daarmee opgehaalde geld komt volledig ten goede aan de stichting. Daarnaast organiseren wij Meet en Greets met voetballers en dat allemaal voor dit goede doel.”
Danitsia Eissen, de partner van Henk Schieveen, vertelt: “In de Marathon van Rotterdam, die plaatsvindt in het weekend van 6 en 7 april, lopen voor de Stichting Football makes it happen 36 lopers uit heel Nederland mee. Tien van hen komen uit Montfoort. Zij gaan vanavond met Conny Kolfschoten en Edwin van Rooijen van Athletic Point een rondje Blokland doen en via de Wederiksingel weer terug naar MSV. Deze extra training herhaalt zich volgende week nog een keer. De deelnemers aan de 10 kilometer hebben ieder een bedrag van 500 euro ingebracht en zij die de hele marathon lopen een bedrag van 1000 euro. Natuurlijk grotendeels via sponsoring. Vijf personen lopen de hele marathon van 42,2 kilometer, waaronder Jeroen Stoker. Deze marathon draagt hij op aan zijn vorige week overleden vriend en Montfoorter, Willem van Arkel. Ook Feyenoordfan Erik Scholte gaat voor de 10 kilometer. “Toevallig loop ik wel in in de stad van mijn Feyenoord, want er is maar één Rotterdam!”

Football makes it happen is een stichting met ANBI-status. Voor de ondersteuning van goede doelen is deze stichting, naast het verkopen van gedragen voetbalshirts en de verkoop van merchandise, afhankelijk van de donatie van particulieren en bedrijven. Heel veel zieke kinderen en hun ouders zullen u daarvoor uiterst dankbaar zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37