Binnenkort Miss Teen of Utrecht worden en de wereld van de catwalk verder ontdekken is een van Sydney's wensen. (Eigen foto)
Binnenkort Miss Teen of Utrecht worden en de wereld van de catwalk verder ontdekken is een van Sydney's wensen. (Eigen foto)

IJsselsteinse Sydney (17) op weg naar de catwalk

Algemeen 120 keer gelezen

Sydney Jansen (17) is op weg om Miss Teen of Utrecht te worden en daarmee door te dringen tot de nationale titel Miss Teen of The Netherlands. “Daarvoor heb ik ook veel stemmen van de lezers nodig”, legt ze uit.

IJSSELSTEIN – Een missverkiezing draait niet alleen om schoonheid. “Het is hard werken en een pittige uitdaging”, vertelt Sydney. Ze heeft inmiddels meer dan de gestelde limiet voor het goede doel – de Linda Foundation – ingezameld en ze neemt deel aan alle oefendagen voor de verkiezing. “Daar leren we dansen, routines voor de catwalk, houding, representatie en uitstraling.” Met dat laatste komt het wel goed: Ze is van nature vrolijk en lacht veel. “Maar met zenuwen in mijn buik is het toch wat anders, zeker als je juist ‘fel’ aanwezig moet zijn. Dat ben ik op het voetbalveld wel gewend, maar niet op hakken en in een jurk”, lacht ze. En dan zijn er nog de stemmen die ze moet binnenhalen, die 20 procent van de beoordeling vormen, en het filmpje dat ze moet maken over klimaatverandering. En natuurlijk: de keuze van badkleding en een jurk. Maar ook al lonkt de verkiezingsdroom, Sydney blijft beide bevallige benen op de grond staan. “Ik houd met de financiën voor mijn jurk ook rekening met het rijbewijs dat ik volgend jaar wil halen.” En ze geeft een andere toekomstdroom nog niet op. Ze zit in het eindexamenjaar van de havo en wil graag juf worden; “Werken met kinderen is mijn lust en mijn leven.”

Waar haar liefde voor de catwalk dan vandaan is gekomen? “Als klein meisje wilde ik zeemeermin of dolfijnentrainster worden. Toen ik 4 was liep ik al op hakken van mijn moeder en in een prinsessenjurk en vond ik het heerlijk om verkleed rond te lopen.” Moeder Alice de Bruin voegt er lachend aan toe: “Ze was als baby van een paar maanden al verkleed als bijtje en jongste carnavalsvierder in Apestad, toen ik deel uitmaakte van carnavalsclub De Twinkels.” Sydney voegt er gevat aan toe: “Toen was ik minder verlegen dan nu van tijd tot tijd.” Ze vindt zichzelf een echt meisje-meisje. Dat is ook te zien aan de volle geordende kledingkast. “Als kind legde ze haar kleren voor de volgende dag al klaar. Op kleur”, vertelt Alice. “En voor elke week vakantie neemt ze kleren mee voor drie weken.”
Toch lag er in de kast ook voetbalkleding van VVIJ. “De ‘wens’ van mijn vader – dat hij niet langs het voetbalveld hoefde te staan of met lego te spelen, kwam niet uit, want ik heb tot mijn 15e gevoetbald”, vertelt Sydney. “Ik speelde met lego én met barbies en vond het heerlijk om te ravotten op de IJVO. Ik ben er ook vrijwilliger geweest: lekker met mijn haar in een knot, zonder make-up lekker vies worden en plezier maken.” Alice is trots op haar dochter: “Ze weet wat ze wil en hoe ze het wil bereiken. Zelfs de casting voor de verkiezing bracht ze tot een goed einde, ondanks haar schorre stem van carnaval.”
 

Wie Sydney wil helpen, kan stemmen door een sms te sturen naar: 3010 met vermelding Poll Utrecht Sydney (1,10 euro per ontvangen sms).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23