De druiven waren weer erg zuur voor Benschop

Algemeen 117 keer gelezen

De vervroegde uitwedstrijd in Loosdrecht vanwege het aankomende jubileum bracht Benschop geen punten met het gevolg, dat ze in degradatie zorgen zijn gekomen. Met nog vijf wedstrijden te gaan en derde van onderen met een wedstrijd meer dan de rest zal Benschop vol aan de bak moeten om nacompetitie te ontlopen in het Jubileumjaar.

Benschop begon goed aan de wedstrijd en zette gelijk veel druk. Dat resulteerde al in de 3e minuut na een fout van keeper van Zoelen in een kans voor Patrick Maton. Hij kon de bal echter niet de juiste richting mee geven. Even daarna was het Jimmy Vendrig, die goed doorkwam, maar de Loosdrecht keeper redde fraai. Loosdrecht wachtte rustig af en na ongeveer een kwartier namen zij de wedstrijd over. Nadat Mo Adarghal al liet zien, dat er door de spelwijze van Benschop mogelijkheden op succes waren was het in de 15e minuut raak door Jordy Stins. Aan de linkerkant werd Benschop uitgespeeld en de voorzet werd onberispelijk ingeschoten. Benschop was niet uit het veld geslagen en 10 minuten later kwamen ze verdiend op gelijke hoogte. Tamer Ugur zette met een splijtende pass Parick Maton in vrije positie en zijn voorzet op maat werd feilloos ingekopt door Martijn de With. 1-1.Benschop probeerde door te drukken, maar kwam in de 42e minuut door een blunder van scheidsrechter Stoffer toch weer op achterstand. Iedereen,, die op de goede hoogte stond constateerde dik buitenspel, maar Stoffer negeerde het vlagsignaal en Hofwijks kon de 2-1 op het bord zetten.

Na de rust leek het snel gebeurd met Benschop. Jeroen Lieverse onderschepte een bal en viel waardoor de bal tegen zijn arm rolde. Stoffer zag daar een penalty in en Karafillakis zette de 3-1 op het bord. Benschop leek kansloos en moest uitkijken niet overlopen te worden door de razend snelle counterende Loosdrechters. In de 71e minuut kreeg Benschop weer hoop. Patrick Maton kwam op rechts door en Niels Beeres kopte zijn voorzet prima bunnen 3-2. Even later was het David Verweij, die helemaal vrij voor keeper van Zoelen kwam, maar de anders zo trefzekere Verweij schoot via de keeper naast. In de 87e minuut viel de definitieve beslissing. Uit een corner kopte Laurens Moes de bal in de kruising 4-2. Loosdrecht was de betere ploeg en won verdiend, maar de beslissingen van scheidsrechter Stoffer waren wel erg bepalend voor de eindstand. Er volgen nog vijf finales voor Benschop.

Zaterdag a.s. is er de streekderby in Benschop tegen het Nieuwegeinse JSV, dat al zeven nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen heeft gehaald, dus een ploeg, die aan de weg timmert. De Benschoppers moeten dus vol aan de bak om 14.30 uur en we hopen, dat vele Benschoppers richting het sportpark komen om onze jongens op een sportieve manier te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

De opstelling:

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Jurg Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Martijn de With, Patrick Maton, Jimmy Vendrig,(60e min Reda Reddam), Tamer Ugur ( 70e min Coen Horb),, David Verweij en Jonathan Antonio (75e min Jeroen Roodenburg).