IJsseloever D1 - Zwart-Wit D1 Foto: Tony Buijse

Een punt voor Dames 1

Algemeen 106 keer gelezen

IJsselstein, 31 maart 2019

Bij IJsseloever Dames 1 komt Zwart-Wit Dames 1 op bezoek. Zwart-Wit staat op de 6de plek in de poule met 24 punten, IJsseloever op de 10e met 13 punten. Zwart-Wit heeft nog uitzicht op play-offs voor promotie. IJsseloever strijdt voor handhaving in de Eerste Klasse.

Bij de aanvang van de eerste helft is het IJsseloever die de aanval opent. De eerste vijftien minuten spelen zich voornamelijk af op de helft van Zwart-Wit. De thuisploeg weet meerdere kansen te creëren en krijgt mogelijkheden om op de bal richting het doel te slaan. Zwart-Wit houdt controle over de verdediging en weet enkele keren in de IJsseloever cirkel te komen. In de 19de minuut zet Zwart-Wit een aanval op en scoort. Dit leidt een periode in waarin Zwart-Wit de boventoon in de wedstrijd voert. Met 0-1 gaan beide teams de rust in.

De tweede helft begint met aanvallend hockey van de zijde van IJsseloever, op zoek naar de gelijkmaker. Zwart-Wit schakelt snel om en blijft op de bal jagen. In de 16e minuut maakt Ilona Kippersluijs een fraaie actie binnen de cirkel van Zwart-Wit. De bal word op het doel geslagen. De Zwart-Wit keepster kan die bal nog tegenhouden. Vervolgens ketst de bal terug de cirkel in waar hij weer voor de voeten van Ilona Kiipersluijs komt te liggen, die hem met een harde slag achter de doellijn weet te werken. Met 1-1 op het scorebord wordt het een open wedstrijd met kansen en fraaie aanvallen van zowel IJsseloever als Zwart-Wit. We zien twee gelijkwaardige teams die allebei proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tot aan het eind blijft het spannend maar een beslissend doelpunt blijft uit. De punten worden verdeeld. Voor IJsseloever is dit het eerste punt na de winterstop.

IJsseloever D1 – Zwart-Wit D1: 1-1

Na deze wedstrijdronde in de poule B van de eerste klasse staat Brede D1 eenzaam bovenaan met 40 punten. Craeyenhout, DSHC, Zoetermeer, Houten, Zwart-Wit, Warande en Rijswijk hebben in principe allen nog uitzicht op de play-offs. IJsseloever en Hudito staan op de 9e resp. 10e plaats, veilig voor handhaving. Roomburg en Dordrecht staan op de 11e resp. 12e plek. Waar Roomburg met 7 punten nog een kans op mogelijke handhaving lijkt te hebben, ziet het er voor Dordrecht naar uit dat ze het niet gaan redden in de Eerste Klasse.

De volgende wedstrijd van IJsseloever Dames 1 is 7 april. Dames 1 speelt dan uit, tegen de nummer 1, Breda D1.
De volgende thuiswedstrijd is op 14 april. Dan komt DSHC D1 op bezoek. Deze wedstrijd begint om 12:45uur en wordt gespeeld op Sportpark IJsseloever.

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20