Puntloos MSV’19: aanhaken of afhaken

Algemeen 12 keer gelezen

In de derde klasse hoog stond de wedstrijd tegen r.k. DES afgelopen zondag toch een beetje in het kader van aanhaken bij de bovenkant van de ranglijst, of afhaken en er nog het beste van maken gedurende het verdere seizoen.

MSV19, wat tot nu in 3-hoog wisselvallig kon presteren en met één winstpartij en een gelijkspel tot vier schamele puntjes wist te komen, trof afgelopen zondag koploper rkDES uit Kudelstaart. Ook de Kudelstaarters wisten echter pas 10 punten te sprokkelen, dus het gat tussen de koploper en MSV19 was helemaal niet zo groot, waardoor de Montfoorters een uitgelezen kans hadden om weer aan te kunnen haken bij de bovenkant van de ranglijst.

In de eerste helft konden de Montfoorters echter niet overtuigen en ontbrak het collectief aan werklust en inzet. De persoonlijke duels gingen feitelijk zonder enige uitzondering verloren en ook de zogeheten afvallende bal was continu voor de tegenstander.

Het mocht daardoor een wonder heten dat de thuisclub uit Kudelstaart al niet na tien minuten een voorsprong op het bord kon zetten, toen de bal op miraculeuze wijze tussen drie verdedigers van MSV en doelman Wesley Oostrom caramboleerde, maar geen doel trof. Eventjes later kon Oostrom de bal uit de bovenhoek tikken, waardoor de thuisclub uitsluitend een corner aan de situatie overhield, die verder geen gevaar kon opleveren.

Na twintig minuten spel was het geluk echter over voor MSV19 en tekende DES-speler van Koert voor de 1-0 door de bal in een leeg doel te mikken.

Nog geen vijf minuten later had MSV-er Mark Kemp een dot van een kans, maar produceerde deze meer een terugspeelbal op de keeper dan een ferm schot op het doel, waardoor doelman Eveleens de kans kreeg om de bal met een welgemikte trap bij zijn voorwaartsen te brengen, die, door gebrek aan daadkracht bij MSV19 met maar liefst zes man sterk tegen drie verdedigende MSV-ers kwamen te staan. Met een beetje geluk slaagde opnieuw van Koert erin om de bal via het lichaam van MSV-verdediger Ralph Kolfschoten het doel in te werken, waardoor de stand niet gelijk kwam, maar MSV19 tegen een 2-0 achterstand aan keek.

In de slotminuut van de eerste helft had Wouter Scholman namens MSV19 pech toen zijn inzet op de doelpaal belandde en zijn teamgenoten geen kans zagen de rebound een goed vervolg te geven.

In de tweede helft bracht coach Ron Verkuijl Lars van de Berg en Harm Oostveen in, waarmee Bart Vianen en Junior Kolfschoten het veld verlieten en wisselde de coach na een vol uur spelen ook Mark Kemp, waarvoor A-junior Diego Konincks in de plaats kwam, maar ook de A-junior, afgelopen zaterdag nog goed voor twee goals in een tijd van één minuut, kon het tij voor MSV19 niet keren en moest zelfs regelmatig mee de verdediging in om zijn directe tegenstander partij te bieden. Met een wonderbaarlijke redding van de Kudelstaartse doelman tegen het einde van de wedstrijd moesten de Montfoorters het maar doen en waar ook de spelers van r.k. DES er niet in slaagden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien bleef er nog enigszins spanning in de wedstrijd. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor r.k. DES zijn koppositie wist te verstevigen en MSV19 opnieuw puntloos bleef.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 23 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport gisteren
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws gisteren
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13