Peter en Ineke Frankhuisen kregen maandag bezoek van burgemeester Petra van Hartskamp, die het paar kwam feliciteren met hun 50-jarig huwelijk. (Foto: Paul van den Dungen)
Peter en Ineke Frankhuisen kregen maandag bezoek van burgemeester Petra van Hartskamp, die het paar kwam feliciteren met hun 50-jarig huwelijk. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Gouden huwelijk begon met een bezeerde enkel

  •   keer gelezen

Het is 2 april precies 50 jaar geleden dat Peter Frankhuisen en Ineke Vogelaar elkaar in Zeist het ja-woord gaven. Ter ere van dit gouden huwelijk kwam burgemeester Petra van Hartskamp het paar persoonlijk feliciteren.


Montfoort - Het was 1967 toen Ineke in Utrecht een volleybaltoernooi speelde en haar enkel bezeerde. Peter was als EHBO-er aanwezig en verzorgde haar. Hij ging met haar mee naar het ziekenhuis en heeft haar sindsdien niet meer losgelaten. Na twee jaar kregen ze een huis in Utrecht. Ineke was toen pas 20 jaar. Na toestemming traden zij in het huwelijk. Ineke werkte op het stadhuis in Montfoort en Peter bij de RBB pannenfabriek. In 1974 kregen zij een huis in Montfoort en daar wonen ze nog steeds. Peter richtte mede de korfbalvereniging Fortis ‘75 op. In een vergadering vroeg de voorzitter of er nog ingekomen post was. Peter knikte nee, maar de voorzitter had wel een ingekomen brief, namelijk van Ineke. Zij vroeg wanneer Peter weer eens thuis kwam, want door al die vergaderingen was hij er bijna nooit.
Peter is leest graag de Donald Duck en Ineke werkt al jaren als vrijwilliger in de Antoniushof. Al 40 jaar vieren zij tot hun volle tevredenheid hun vakantie in de Gerardushoeve in het Limburgse Heijenrath.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten