Foto:

Kunst in de klas en op naar het museum!

  •   keer gelezen

De leerlingen van de Howiblo zijn in de afgelopen periode druk bezig geweest met het jaarlijkse creatieve project in de school. Dit jaar stond het thema “kunst” centraal.


De Howiblo doet net iets meer op het gebied van Kunst en Cultuur voor de kinderen, om het creatieve brein bij de kinderen meer dan voldoende aandacht te geven. De school maakt daarom ook gebruik van het Kunstmenu van Kunst Centraal. De kleuters hadden hiervoor vorige week schrijfster Sanne te Loo in de groepen. Voor het schoolproject had elke jaargroep een schilder als voorbeeld en werd er naar hartenlust op allerlei creatieve manieren aandacht gegeven aan de stijl van de schilder. Bijzondere kunstenaars als Mondriaan, Kandinsky, Haring, Warhol, Van Gogh, Miro, Matisse en Picasso kwamen aan bod.

De kinderen maakten allemaal ook een eigen schilderij. Thuis konden de kinderen zelf inloggen om hun eigen kunstwerk tussen de bekende meesterwerken terug te vinden en zo te kunnen tonen aan de rest van de familie. En misschien het allermooiste: alle kinderen gingen in deze periode met de bus naar een museum in Amsterdam en bezochten daar het Rijksmuseum of het Stedelijk museum. Daar werden de klassen op eigen niveau ontvangen en kregen een rondleiding op maat. Inmiddels hangen alle 275 schilderwerken van de Howiblo kinderen op een heel groot kunstdoek bij de entree van de school.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten