Burgemeester Van Domburg trotseerde op de fiets een flinke maartse bui om het gouden huwelijkspaar Meijer - mét bloemen - te kunnen feliciteren. (Foto: Lysette Verwegen)
Burgemeester Van Domburg trotseerde op de fiets een flinke maartse bui om het gouden huwelijkspaar Meijer - mét bloemen - te kunnen feliciteren. (Foto: Lysette Verwegen)

Dankbaar voor vijftig gouden huwelijksjaren

Algemeen 158 keer gelezen

Vijftig jaar geleden was de lucht op 25 maart strakblauw, zat er nog geen knop aan de takken en vroor het ‘s nachts. Het was een koude dag waarop Anneke Oosterom en Koert Meijer elkaar het jawoord gaven voor een warm huwelijk.

IJSSELSTEIN – ‘Een beetje lief zijn voor elkaar, samen lachen en gezond blijven en elkaar een beetje vrij laten en elkaar opvangen’; dat is volgens het paar hun geheim van een gelukkig gouden huwelijk. De vonk tussen IJsselsteinse Anneke en de Amersfoortse Koert sprong 52 jaar geleden over in Hippolytushoef. “Een kameraad ging om met haar vriendin. Ik wist niet eens waar IJsselstein lag”, vertelt de bruidegom. Daar kwam hij wel achter toen hij in de verkeringstijd op de brommer tussen Amersfoort en IJsselstein pendelde. Na het huwelijk woonde het paar bij ouders in, maar verhuisde al snel naar een ‘clandestien’ appartement in IJsselstein, waar de fanatieke voetballer werk vond. “Ik ging naar burgemeester Post om een huis te vragen”, vertelt de bruid die inmiddels ook zoon Michel had. Het werd een flat aan de Italiëlaan en inmiddels woont het paar al 18 jaar in Achterveld. Anneke werkte bij Roba, Koert bij Schilte en samen genieten ze van hobby’s: voetbal (VVIJ) en reizen. “Dit jubileum is ook een dag van dankbaarheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10