De leden van de voorbereidingscommissie van de Kerkenveiling 2019 in 't Kruispunt zijn er druk mee.  V.l.n.r. Paul Keereweer, Harry Bouwmeester en Jan Vlaar.
De leden van de voorbereidingscommissie van de Kerkenveiling 2019 in 't Kruispunt zijn er druk mee. V.l.n.r. Paul Keereweer, Harry Bouwmeester en Jan Vlaar. (Foto: )

Allerhande kavels onder de hamer tijdens Kerkenveiling

  •   keer gelezen

Het is alweer de zesde keer dat de Protestantse Gemeente Linschoten en de RK Parochie Montfoort/Linschoten een Kerkenveiling organiseren.


Linschoten - Beiden geloofsgemeenschappen maken gebruik van ‘t Kruispunt aan de Nieuwe Zandweg 16. Gezien de inmiddels ingebrachte kavels belooft het op zaterdag 6 april weer een gezellige avond te worden. In 2016 werd de laatste veiling georganiseerd. Toen werden 120 kavels ingebracht zoals zelfgebakken taarten, openhaardhout, antiek, kunstwerken en diensten als bijles geven, hovenierswerkzaamheden, fietsreparaties, computerdiensten en boottochten.
Inmiddels brengt de voorbereidingscommissie al uiteenlopende interessante artikelen in kaart. “Bijzondere, antieke, mooie, handige stukken en diensten. Een veiling is natuurlijk geen rommelmarkt”, legt Paul Keereweer uit. Na inventarisatie wordt een catalogus samengesteld. Met het doorbladeren daarvan kan de voorpret al beginnen. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan het kerkgebouw. Tien procent is voor Hospice De Mantelmeeuw in Woerden.”
De veiling begint om 20.00 uur. Kijken kan vanaf 19.00 uur. Veilingmeester is slager Teun Hoogendoorn. Ook notaris Udo Louwerens is aanwezig.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten