Folkert Reijerse en Engeline Groothuis in het In Between Café in de bibliotheek aan de Overtoom. (Foto: Karin Doornbos)
Folkert Reijerse en Engeline Groothuis in het In Between Café in de bibliotheek aan de Overtoom. (Foto: Karin Doornbos) (Foto: Karin Doornbos)

Samen op weg naar werk: in het In Between Café

  •   keer gelezen

In het In Between Café in de bibliotheek aan de Overtoom komen werkzoekenden en zzp’ers maandelijks bij elkaar: om elkaar te inspireren en te informeren. Tijdens elke bijeenkomst worden één of meer korte workshops gegeven. De organisatie is op dit moment in handen van Engeline Groothuis, Folkert Reijerse en Fried Eckenbach. De toegang is gratis.


IJsselstein - De ontvangst in het souterrain van de bibliotheek aan de Overtoom is hartelijk en enthousiast. Dit is de plek waar maandelijks IJsselsteiners met uiteenlopende achtergronden bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen op het gebied van werk en sollicitaties. Er is iedere maand een nieuw thema met een andere presentator. Het bijzondere aan dit initiatief is, dat het georganiseerd wordt voor en door mensen die op zoek zijn naar een baan. De bijeenkomsten zijn vrijblijvend en gratis “al wordt een kleine bijdrage wel op prijs gesteld”, zegt organisator Engeline. ‘’De club krijgt geen subsidie en is voor materialen zoals pen en papier afhankelijk van giften.’’
De bijeenkomsten zijn er in principe voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan, maar de groep bestaat voor een groot deel uit 45-plussers. “De economie is dan wel aangetrokken, maar het blijft lastig om werk te vinden als je niet bent opgeleid in de zorg of de bouw”, zegt Engeline. Folkert beaamt dit. “Ook leeftijd speelt mee.”
Hij heeft jarenlang in de ICT gewerkt, maar komt op zijn 61ste moeilijk aan de bak. Toch zitten ze beslist niet bij de pakken neer. Het organiseren en coördineren van de bijeenkomsten geeft veel voldoening. “We voorzien echt in een behoefte.” De workshops bieden veel inspiratie en de groep is hecht. “Mensen vinden het waardevol om met elkaar ervaringen uit te kunnen wisselen.”
Als er iemand een baan gevonden heeft dan vieren ze een feestje. “Met taart.”
Na de bijeenkomsten blijven de deelnemers vaak lang napraten. “Soms moeten we ze zelfs wegsturen”, lachen ze. Het is duidelijk dat de groep meer biedt dan het schrijven van sollicitatiebrieven en cv’s. “Al is die mogelijkheid er ook.”

Iedereen die zich wil laten inspireren op weg naar een (andere) baan is welkom bij het In Between Café, ook op maandag 8 april van 9.15 tot 11.45 uur. Ook mensen die een workshop aan willen bieden of mee willen helpen met de organisatie zijn van harte welkom. Meer info: ijsselstein@inbetweencafe.nl of kijk op de Facebookpagina. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig: je kunt gewoon binnenlopen in de bibliotheek van IJsselstein, Overtoom 7. Na de bijeenkomst is er gelegenheid om te netwerken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten