V.l.n.r. wijkagent Marcel van Ballegooijen, burgemeester Patrick van Domburg, burgemeester, directeur CCV Patrick van den Brink, Cor Heutenik namens de VRU en Wouter Vermaat namens de ondernemers Binnenstad.
V.l.n.r. wijkagent Marcel van Ballegooijen, burgemeester Patrick van Domburg, burgemeester, directeur CCV Patrick van den Brink, Cor Heutenik namens de VRU en Wouter Vermaat namens de ondernemers Binnenstad. Foto: gemeente IJsselstein

Ondernemers binnenstad behalen keurmerk Veilig ondernemen

Algemeen 126 keer gelezen

IJsselstein - De ondernemers in de binnenstad van IJsselstein hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald, in samenwerking met de gemeente IJsselstein, de politie, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) .

Op woensdagavond 3 april overhandigde de heer Patrick van den Brink, directeur CCV, de behaalde ster aan burgemeester Van Domburg.
Het KVO is een landelijke aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen én het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van bedrijventerreinen en winkelgebieden te versterken.

Burgemeester Van Domburg is opgetogen dat IJsselstein een derde Keurmerk Veilig Ondernemen heeft behaald: “Eerder behaalde het bedrijventerrein Lagedijk en de ondernemers aan het Basiliekpad het keurmerk al. Het maakt mij trots dat we nu weer een keurmerk hebben behaald. Alleen samen werken we aan een veilige stad. Ons gezamenlijke doel is een stad waar ondernemers en werknemers veilig kunnen werken en inwoners en bezoekers zich veilig voelen. Wij blijven ons dan ook inzetten om voor al onze bedrijventerreinen en winkelcentra het keurmerk te behalen.”

In de binnenstad hebben ondernemers, in meer of mindere mate, te maken met diefstal en overlast.

Met maatregelen als (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie wordt samen zorggedragen voor een schone, goed onderhouden en veilige omgeving. 

In Nederland worden momenteel veel winkelgebieden en bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO methode. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20