Interactieve lezing over zintuigen van insecten

  •   keer gelezen

IVN natuur educatie en Buitenwijs organiseren op dinsdag 16 april 2019 een lezing over de zintuigen van insecten .


Op deze avond maak je kennis met de voor jou misschien onbekende insectenwereld. Je beleeft als het ware hoe insecten waarnemen. Insecten hebben namelijk geheel andere zintuigen dan mensen en daardoor nemen de insecten de wereld op een heel andere wijze waar. Vervolgens tonen we ook de grote rol die insecten spelen voor de voortgang van bijna alle leven op onze planeet.
Het wordt een actieve lezing, waarbij aan de hand van mooie en sprekende beelden ieders voorstellingsvermogen zal worden gestimuleerd. Daarna volgt een praktijkgedeelte, waarbij je op verschillende manieren zelf op onderzoek kunt gaan naar de enorme diversiteit van zichtbare zintuigen en andere kenmerken. De avond vind plaats om 20.00 uur in het MEC op Geinoord 9 in Nieuwegein. Inloop vanaf 19.30 uur. Parkeren bij jack Grillhouse. Deze avond is gratis en aanmelden is niet nodig.

Deze lezing wordt verzorgd door het IVN en Buitenwijs.

Het IVN is een landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie en wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap.
Buitenwijs leert kinderen uit het primair onderwijs dat je buiten wijs kan worden: over natuur en duurzaamheid en verzorgt Buitenwijs buitenlessen voor verschillende leeftijdsgroepen, waarvoor scholen in de regio zich kunnen opgeven. Ook leiden ze natuurouders op om een met een groepje kinderen de natuurles te kunnen begeleiden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten