Beeldhouwer Rafael van Seumeren liet vanuit De Meern een blok Portugees marmer van 10.000 kilo afleveren bij het Montfoorts Kunstenaars Collectief. (Foto: Paul van den Dungen) 
Beeldhouwer Rafael van Seumeren liet vanuit De Meern een blok Portugees marmer van 10.000 kilo afleveren bij het Montfoorts Kunstenaars Collectief. (Foto: Paul van den Dungen)  (Foto: Paul van den Dungen)

Beeldhouwers MKC aan de slag met tien ton marmer

  •   keer gelezen

Montfoort - Het stond al enige tijd in zijn tuin in De Meern, een blok Portugees marmer van 10.000 kilo, maar beeldhouwer Rafael van Seumeren liet het per kraan bezorgen op het terrein van het Montfoorts Kunstenaars Collectief (MKC), waar hij ook lid van is.


Het was te groot en te onhandig om daar alleen iets van te maken. Rafael besloot het 10 ton wegende blok naar Montfoort te laten vervoeren. Donderdag leverde een kraanwagen van de firma Mammoet het marmer af op het Klaverpad. De sokkel was meegereisd. Piet van der Wildt, voorzitter van het MKC zegt dat het marmer een prachtig licht oranje kleur heeft met grijze aderen. “Marmer ontstaat uit kalksteen, waarbij temperatuur en druk nodig zijn om dat om te vormen tot marmer. Daar zijn tientallen miljoenen jaren overheen gegaan.” Het is de bedoeling dat beeldhouwers van het MKC van dit gewichtige blok een vrouwenfiguur gaan maken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten