Leerlingen De Pijler organiseren sponsorloop voor KWF

  •   keer gelezen

IJsselstein- Twee leerlingen van basisschool De Pijler; Sophie de Graaff (9) uit groep 6 en Liselotte Schouten (5) uit groep 1 gaan op 6 juni 2019 samen met hun moeders de Alpe d’Huez beklimmen. Met hun deelname aan het evenement ‘Alpe d’HuZes’ willen de meiden geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker.


Sophie: “Ik doe mee aan de Alpe d’HuZes omdat ik niet wil dat mensen dood gaan aan een vreselijke ziekte”. “Ik wil graag geld ophalen zodat de dokters de mensen beter kunnen maken”.

Liselotte: “Ik ga fietsen voor de zieke mensen” …..”Ik wil dat ze weer beter worden”

Liselotte en Sophie hebben door diverse acties en inzamelingen al een aardig bedrag bij elkaar weten te verzamelen. Zo is er ook een sponsorloop georganiseerd op school.

Nadat de leerlingen eerst geld hebben ingezameld was het op 5 april jl. dan zover; onder enthousiast support van vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere omstanders hebben de oudste groepen hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes om het podium te rennen. Ook de kleuters droegen hun steentje bij; Onder luid gejuich van de leerlingen uit de hogere klassen en uiteraard ouders en grootouders sprintten zij op het schoolplein hun rondjes ‘om de bak’.

De kinderen kunnen tot eind volgende week hun verdiende sponsorgeld inleveren op school. De klas met de hoogste opbrengst krijgt van Sophie en Liselotte een kleine verrassing.

Voor onderzoek en implementatieprojecten tegen de ziekte kanker is er veel geld nodig. ‘Opgeven is geen optie” is dan ook het motto van Alpe d’HuZes. Dit betekent dat Alpe d’HuZes als KWF fonds zich inzet voor de patiënt, zonder er zelf beter van te worden. Al het geld wat wordt opgehaald gaat daarom voor 100% naar deze onderzoeken.

Voor meer informatie over de deelname van Sophie en Liselotte en de sponsoring wat zo hard nodig is, kunt u een kijkje nemen op de persoonlijke pagina’s van Sophie en Liselotte;

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/liselotte

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/sophieelisegraaff

“U steunt ons toch ook?”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten