IJFC verliest zuur van Loosdrecht

Algemeen 70 keer gelezen

IJFC - Loosdrecht 0-1

In een wedstrijd waarin IJFC minimaal 1 punt verdiende was het tegenstander Loosdrecht dat na 90 punten met de volle buit vertrok uit IJsselstein. Een onterechte nederlaag tegen een opponent die zeer nadrukkelijk de bus parkeerde voor het eigen doel en slechts loerde op een enkele counter.

Hoewel het natuurlijk goed is als een jonge scheidsrechters op 2e klasse niveau mag fluiten was het wel zuur omdat de 21-jarige arbiter van grote invloed was in een wedstrijd waarin de belangen groot waren. IJFC kon gezien de stand op de ranglijst de punten broodnodig gebruiken. Enerzijds een twijfelachtige handsbal van IJFC onterecht bestraffen met een strafschop en anderzijds kreeg IJFC tot 2 maal geen strafschop terwijl dit voor vriend en vijand overduidelijk was. De druiven waren wederom zuur voor IJFC.

Vanaf de 1ste minuut nam een fel IJFC het heft in handen en creëerde snel al een paar kleine kansen. Na 15 minuten volgde de grootste IJFC kans; na een goede voorzet van Tim van der Brugge volgde een subtiel tikje van Jelle Eissens  die via de binnenkant van de paal echter weer het veld in sprong. Erwin van Soolingen was dichtbij om de terugspringende bal alsnog binnen te werken maar werd volgens alle IJFC-ers  onreglementair gestopt door 2 Loosdrecht verdedigers. Scheidsrechter Junninck zag er onbegrijpelijk echter niets in.

Als dan even later vervolgens wel een strafschop voor Loosdrecht gegeven wordt na een twijfelachtige handsbal was er boosheid en onbegrip aan IJFC zijde. De toegekende penalty werd koelbloedig benut buiten bereik van keeper Mike Maaswinkel.

In verloop van 1ste helft nog een paar goede afstandsschoten van Thomas de Priester die door een blessure van Ruben van Rooijen in het elftal van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra was gekomen.

In de 2e helft wederom een fel aanvallend IJFC dat ook weer een paar goede kansen kreeg, door onder meer Matthijs van Geffen en Tim van der Brugge. En ook een mooi schot van de ingevallen Nino Poeketi trof geen doel door een stijlvolle redding door de Loosdrecht keeper. Loosdrecht werd steeds meer naar achteren gedrongen en kwam maar zelden in de buurt van het IJFC doel. In de 71e minuut kwam IJFC goed weg toen een schot van Loosdrecht via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde.

Een kwartier voor tijd eerst een overtreding van Loosdrecht net buiten het strafschopgebied waarop scheidsrechter Junninck duidelijk voordeel gaf omdat IJFC in balbezit met perspectief bleef. Als dan in de aansluitend volgende situatie,  zonder dat Loosdrecht aan de bal kwam, vervolgens Jelle Eissens binnen de 16 voor iedereen duidelijk onreglementair ten val werd gebracht zou het logisch zijn geweest als IJFC een strafschop had gekregen. Niet echter voor de scheidsrechter die tot grote woede van IJFC besloot om alsnog de 1ste overtreding te bestraffen.

In resterende tijd lukte het IJFC niet meer om tot scoren te komen zodat IJFC helaas met lege handen achterbleef in een wedstrijd waarin het meer verdiende. In de komende wedstrijden zullen er punten behaald moeten worden om weg te komen uit de onderste regionen.

Volgende week speelt IJFC een uitwedstrijd tegen JSV-Nieuwegein. Aanvang 14.30 uur.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10