Het bestuur en de St. Vrienden van Hospice Oudewater doen een beroep op de bevolking voor extra donaties. Vlnr. Arie de Greef, Ria Pollemans en Arie Breur.
Het bestuur en de St. Vrienden van Hospice Oudewater doen een beroep op de bevolking voor extra donaties. Vlnr. Arie de Greef, Ria Pollemans en Arie Breur. (Foto: )

Nieuwbouwplannen zijn duur voor Hospice Oudewater

  •   keer gelezen

Hospice Oudewater is niet meer weg te denken uit de gemeenschap in Oudewater. Het Hospice bestaat nu drie jaar. En staat voor belangrijke keuzes.


Oudewater – Nog dit jaar zal de Schuylenburcht gesloopt worden. “Er is een nieuwbouwplan ‘Schuylenburcht’ waarbij een aantal nieuwe gebouwen op deze locatie zullen komen”, legt voorzitter Arie Breur In fases worden een aantal gebouwen gerealiseerd. “Woningen voor jongeren, ouderen, gezinnen en ook Abrona komt weer terug.” Het Hospice krijgt dan ook een nieuwe locatie in dit plan. Wat vooral nu een belangrijke beslissing is voor het bestuur is of het Hospice blijft zitten op de huidige locatie tijdens de bouw of dat ze tijdelijk in units elders in de stad de jarenlange bouwactiviteiten enigszins ontlopen. “Beiden zijn mogelijk, maar elders een tijdelijke locatie inrichten is veel duurder. Dat geld hebben we niet.”
Groot nadeel van blijven zitten op de huidige plek is natuurlijk de bouwoverlast. Met gemeente en woningbouwvereniging is er goed overleg over de ontstane situatie. Beide partijen voelen zich verantwoordelijk. “Want toen we hier kwamen is ons beloofd dat we tot 2021 konden blijven zitten.” Het Hospice draait financieel goed. “Maar geld voor dit soort grote verbouwingen hebben we natuurlijk niet.” Breur geeft aan dat de voorkeur van het bestuur uitgaat naar het blijven op deze locatie tijdens de bouw, maar de kogel is nog niet door de kerk. Ria Pollemans van Stichting Vrienden van het Hospice Oudewater gaat zich extra inzetten voor de fondsenwerving. Van 21 tot 27 april zal voor het tweede jaar een collecte worden gehouden in Oudewater. “Vorig jaar bracht de collecte een mooi bedrag op en nu hebben we zeker wat extra’s nodig.”
Ondanks de vele vrijwilligers bij het Hospice zijn er maandelijks de kosten voor de betaalde krachten en de locatie zelf. Voor de nieuwbouw hopen ze uit te breiden qua gastenkamers en grotere centrale ruimte. Als je wilt helpen collecteren kun je je melden bij A. Boere, tel. 0348-563811. Voor giften NL71 RABO 0304.041882 tnv St. Vrienden van het Hospice.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten