College wil na alle reuring nieuwe weg inslaan

  •   keer gelezen

De reuring van de afgelopen jaren moet worden omgezet in een positieve aanpak en een goed hernieuwd contact met inwoners en ondernemers. Dat is de inzet van het college van burgemeester en wethouders om IJsselstein weer op de rails te krijgen.


IJSSELSTEIN – Na een periode waarin de samenwerking met Montfoort werd ontbonden, de financiën een klap kregen, colleges vielen, wethouders opstapten en de sfeer in de gemeenteraad tot het nulpunt daalde, willen burgemeester en wethouders het tij keren: “IJsselstein is de moeite waard en onder inwoners en ondernemers zit veel kwaliteit. Die kwaliteit willen we gaan benutten om samen te werken aan de nieuwe positieve koers die de stad waard is.”
Inwoners en ondernemers worden op verschillende manieren uitgenodigd om het gesprek aan te gaan en ideeën aan te dragen voor bestuur, groei, innovatie en leefbaarheid. Alle bewoners ontvangen een brief van de gemeente waarin zij worden uitgenodigd voor de bewonerspeiling. Op 8, 21 en 28 mei zijn er drie verschillend thema-avonden. Daarnaast worden deze maand alle gemeenteraadsleden en een aantal inwoners geïnterviewd. Een extern bureau begeleidt het traject.
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten