Benschop strijdend naar overwinning op JSV

Algemeen 109 keer gelezen

Na de uit nederlaag vorige week tegen Loosdrecht was de spanning bij de jongens en staf behoorlijk toegenomen. Van het Nieuwegeinse JSV moest gewonnen worden om weer een beetje de regie in handen te krijgen. Leuk was de ontmoeting met ons oud lid Coert van Ee, die als nieuwe voorzitter van JSV en oud burgemeester van Zederik zich in de bestuurskamer melde. Benschop schijnt goed te zijn in het opleiden van voorzitters, want ook IJFC heeft met Johan Boer een Benschopse voorzitter.

Trainer Emanuel Sluis had zijn opstelling omgegooid met het doel de snelle vleugels van JSV te kunnen ontmantelen. JSV daarentegen was op volle oorlog sterkte en moest ook winnen om niet in de gevarenzone te komen. Al in de 3e minuut had Benschop kunnen toeslaan. David Verweij zette Patrick Maton vrij voor keeper Mart van Ingen. Met zijn voet wist hij een achterstand te voorkomen. Beide ploegen leverde veel strijd, maar tot echt goed voetbal kwam het niet. In de 15e minuut verscheen plotseling Jeroen Scholman voor Benschop keeper Mitchell van Oort. Hij liep hem voorbij, maar de uitstekend spelende Coen Horb wist de bal alsnog te onderscheppen. Benschop was in de eerste helft wat gevaarlijker dan JSV, dat in de 24e minuut geluk had, dat een rake kopbal van Martijn de With uit een scherpe corner van Tamer Ugur precies in de handen van van Ingen terecht kwam . In de 35e minuut kwam Benschop op 1-0. Een diepe bal van Coen Horb werd door Jonathan Antonio over de keeper heen gelobd richting doel. Jeroen Bliemer probeerde het onheil nog te voorkomen en ook Mart van Ingen probeerde de bal uit het doel te houden, maar de mee gelopen Jonathan wist het laatste tikje te geven. JSV probeerde voor de rust nog wat terug te doen maar kwam niet verder dan een schot van Jeroen Scholman, dat naast vloog.

Direct na de rust had Benschop de 2-0 op zijn schoen, maar Luc Jansen Venneboer bracht redding op de doellijn. JSV probeerde van alles om de gelijkmaker te produceren. Met name de snelle Martijn Kroneman zorgde met zijn voorzetten voor gevaarlijke situaties voor het Benschop doel. Wesly Vaes schoot een vrije kans gelukkig over en David Verweij vond keeper van Ingen op zijn weg. Nadat Michiel van de Valk een vrije trap op de lat had geschoten begon JSV “alles of niets” te spelen. Een spervuur van hoge ballen volgde, maar de Benschop achterhoede gaf geen krimp. In de 85e minuut had David Verweij de wedstrijd moeten beslissen. Geheel vrij voor Mart van Ingen had hij de hoek voor het uitzoeken, maar weer redde de JSV keeper met zijn voet. De geheel op zijnde Reda Reddam werd vervangen door de 18 jarige debutant Rouis Groeneveld, die prima inviel. Liefst 6 minuten liet de goed leidende Nefkens doorspelen, maar het geluk zat Benschop eindelijk weer eens mee en tot groot enthousiasme van de Benschop aanhang sleepte ze de noodzakelijk overwinning over de streep. Het voetbal was nog niet goed, maar een goot compliment voor het gehele team voor hun tomeloze inzet.

De opstelling:

Mitchell van Oort, Coen Horb, Niels Beeres, Jurg Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden,(68e min Jimmy Vendrig) Martijn de With, Patrick Maton, Reda Reddam,(82e min Rouis Groeneveld), Tamer Ugur (89e min Jeroen Lieverse),, David Verweij en Jonathan Antonio).

Wat gaat er komen

Zaterdag a.s zal er om 14.00 uur aangetreden moeten worden in Almere tegen de FC Almere. Het wordt weer een wedstrijd, waar Benschop vol aan de bak moet en waar de steun van de Benschop supporters weer zeer welkom zal zijn. De spelers en supporters bus vertrekt om 12.00 uur vanaf het sportpark.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 16 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10