Schildersgroep Magenta sluit seizoen af

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN - Het schilderseizoen van Magenta Schildergroep wordt komend weekend traditiegetrouw afgesloten met een overzichtstentoonstelling.


Dit jaar was het ook bij deze groep kunstschilders Rembrandt van Rijn die extra aandacht kreeg. De tv-uitzendingen Project Rembrandt en Het geheim van de meester was een inspiratiebron. Elke kunstenaar koos niet alleen zijn of haar eigen favoriete schilder maar schilderde vervolgens met dezelfde techniek een werk na. Diverse schilderstukken op deze expositie zijn tevens uitgebracht op ansicht- en wenskaarten.
Magenta kan worden beschouwd als de nalatenschap van de Linschotense initiatiefnemer en kunstschilder Ton Lempers die in 2011 plotseling overleed.
De groep bestaat nu uit ruim twintig schilders waarvan nog steeds een flinke afvaardiging uit Linschoten, Montfoort en Oudewater. De oudste schilder is 81 en de jongste begin vijftig. Er is gewerkt met de technieken olieverf, acrylverf, pastelkrijt, aquarel en pentekening met Oost-Indische inkt en kroontjespen. Het afgelopen seizoen was Roel van der Bij de vaste begeleider. Gastdocenten waren Mieke Mars en Tineke Hoepman.

De overzichtstentoonstelling van Magenta wordt gehouden op de deel van de boerderij van de familie De Jong aan de Polanerzandweg 11.Zaterdag 13 en zondag 14 april van 11.00 tot 16.00 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten