Vrouwen IJFC verliezen van kampioen Saestum

Algemeen 246 keer gelezen

Vandaag staat de wedstrijd tegen Seastum VR2 op het programma. De vrouwen uit Zeist zijn vorige week al kampioen geworden en staan 16 punten voor op de nummer 2. IJFC kampt met veel blessures en het is wederom voor trainer Marcel van der Togt een puzzel om de posities te vullen.

IJFC begint goed aan de wedstrijd en speelt de eerste 10 minuten vooral op de helft van Saestum, maar snel raakt Tessa van Daalen ernstig geblesseerd en moet zij het veld verlaten. Langzaam krijgt Saestum meer grip op het spel en maakt zij op miraculeuze wijze na een kwartier 0-1. Snel daarna volgt op het randje van buitenspel de 0-2. De eerste twee aanvallen na deze tegengoal leveren voor IJFC goede kansen op, maar Demy van der Aar schiet tegen de paal en Iris Werkhoven schiet net naast. Kort voor rust is er, een voor vriend en vijand zichtbare handsbal van een aanvalster van Saestum, die vervolgens scoort. Om onbegrijpelijke redenen keurt scheidrechter Sukkel het doelpunt goed. Zo wordt er met 0-3 gerust. Na rust probeert IJFC met hard werken het tij te keren, maar krijgt het niet voldoende grip op het spel. IJFC is niet bij machte om kansen te creëren en Saestum kan gebruikmaken van enkele fouten in de verdediging. Zo wordt het snel 0-5. De wedstrijd die begon met een lente zonnetje, verandert langzaam in een winters tafereel als het begint te sneeuwen. Het publiek verhuist naar de tribune, maar ziet geen doelpunten meer. Door deze nederlaag zakt IJFC naar de 5de plaats op de ranglijst, waardoor de kansen op de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse nu aanzienlijk kleiner zijn geworden.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37