Fanfare orkest Linfano
Fanfare orkest Linfano (Foto: Julian Lumaye Schuld)

Sprankelend Voorjaarsconcert Linfano

  •   keer gelezen

Muziekvereniging Linfano uit Linschoten gaf zaterdag 13 april een voorjaarsconcert met een sprankelend en vrolijk programma. Alle onderdelen van de vereniging lieten van zich horen.


Olaf Schipper, dirigent van het leerlingenorkest en de fanfare, stond voor de gelegenheid ook voor de melody percussion band. De melody percussion band heeft sinds kort een nieuwe instructeur, Marcel Heijnen. Helaas had hij voor deze avond nog andere verplichtingen staan, maar gelukkig was Olaf bereid de honneurs waar te nemen.

Het concert werd geopend door het leerlingenorkest. Ze begonnen met “Ons eerste concert”, want dat was het letterlijk voor een aantal nieuwe leden van het leerlingenorkest! Daarna speelde het fanfare orkest de concertmars “Arsenal” van Jan van der Roost. Vervolgens kon het publiek genieten van de “Zwaanriddersage” van Jan Bosveld. Al sinds de middeleeuwen doen er vele verhalen de ronde over een geheimzinnige zwaanridder. Lohengrin, zoon van Parzival en ridder van de Ronde Tafel wordt uitgezonden in een boot, voortgetrokken door zwanen, om de maagd Elsa te gaan redden die nooit mag vragen wie hij is. Dit muziekstuk geeft het verhaal over de reis van de zwaanridder weer.        

Ook bijzonder was dat Linfano op deze avond twee jubilarissen in het zonnetje mocht zetten.

De eerste jubilaris was Bert Sondervan, al 12,5 lid van de Melody Percussion Band van Linfano. Hij werd door wethouder Herman van Wiggen onderscheiden met een bronzen speld en oorkonde. Bert is een prettige persoonlijkheid die met een regelmatige grap of woordspeling de repetitie tot een gezellige ontspannen avond maakt. Zeker ook met de straatoptredens is hij als tamboer het gezicht van Linfano.

Vervolgens kreeg Jan Vergeer een onderscheiding in de vorm van een verguld speldje voor 40 jaar lidmaatschap/muzikant zijn. Jan is als klein jongetje begonnen bij de vereniging en speelt nog steeds trompet. Hij is erg actief binnen de vereniging en heeft deelgenomen in het bestuur en verschillende commissies. Jan en zijn gezin staan altijd klaar om te helpen bij activiteiten van de vereniging. Linfano is er erg trots op om zulke betrokken leden te hebben!

Na de pauze met verloting, waarbij prijzen vielen te winnen welke zijn mede geschonken door diverse plaatselijke bedrijven, ging de fanfare weer verder met The Singapore Excperience. De melody percussion band speelde vrolijke stukken van Toto “Africa” en “Oye mi canto”van Gloria Estefan. De avond werd afgesloten door de fanfare met de filmmuziek van de Disney film “Brave”.

Binnenkort kunt u nog meer genieten van Linfano. Maandag 15 en woensdag 17 april komen ze weer langs de deuren in Linschoten met de plantenactie, op Koningsdag speelt Linfano traditiegetrouw de reveille vanaf de kerktoren en wordt er een concert in de Strick van Linschotenstraat gegeven. Daarnaast mag Linfano ook weer medewerking verlenen aan de Dodenherdenking op 4 mei.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten