Verslag JSV - IJFC

Algemeen 88 keer gelezen

JFC pakt verdiend een punt in uitwedstrijd bij JSV

In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft IJFC door een goede teamprestatie een punt uit de derby tegen JSV gehaald. IJFC was technisch beter en probeerde te voetballen, terwijl JSV veel lange ballen op de twee spitsen speelde. Vooral de tweede helft knokte IJFC voor een overwinning. Het was uiteindelijk Mike Maaswinkel die de ploeg in blessuretijd uiteindelijk voor een nederlaag behoede.

IJFC startte in de volgende formatie:

Mike Maawinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Maikel van der Linden, Ruben van Rooijen ( 56e Stijn de Bie), Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen ( 68 Luciano Poeketi ), Nino Poeketi, Jelle Eissens en Tim van de Brugge.

IJFC miste een aantal spelers o.a. Ken van Rooijen ( blessure ) Marc van der Klij ( geschorst ) Dwight Vlijter ( werk). Gelukkig konden Ruben van Rooijen (wat een karakterspeler, doorstond ‘s ochtends de laatste test om te spelen ) en Stijn de Bie weer bij de ploeg aan.

Op de bank zaten twee talentvolle spelers Bratley Isenia en Marc Lebbink.

IJFC startte vanaf het begin fel en de eerste tien minuten kwam JSV niet aan de bal. En kreeg JSV de bal, dan werd de bal meteen naar voren gepompt. Echte grote kansen creëerde IJFC niet. Dat deed JSV wel. In de tiende minuut leek een eenvoudige dieptebal een prooi voor de verdediging te zijn, maar er werd niet adequaat ingegrepen, waardoor de bal toch nog voorgezet kon worden. De bal dreigde over de achterlijn te gaan, maar de enige die reageerde was een JSV speler. De voorzet kon eenvoudig ingetikt worden. 1-0. Een dreun voor IJFC die hard aankwam. IJFC was het even tien minuten helemaal kwijt en kwam heel goed weg toen een schot via de lat over het doel verdween. Dat was het moment dat IJFC de rug regde en JSV naar achter drong. IJFC kreeg wat kleine kansen via Nino Poeketi, de zeer ijverige Jelle Eissens en Tim van de Brugge, maar gescoord werd er niet. Rust 1-0.

IJFC startte direct vol op de aanval. Dat resulteerde in de 48e minuut al in een grote kans voor Tim van de Brugge, nadat Jelle Eissens een perfecte voorzet leverde en Tim de bal net niet genoeg kon raken.. rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later opnieuw een goede actie van Jelle Eissens, maar Jelle werd ten koste van een gele kaart neergelegd. De vrije bal van Matthijs van Geffen ging net over.

In de 65e minuut een uitstekende aanval van IJFC via Stijn de Bie slimme steekbal op Jelle Eissens, Jelle slalomde langs twee verdedigers en kwam oog in oog met keeper van Ingen. In plaats van zelf te schieten probeerde Jelle de goed meegelopen en vrijstaande Nino Poeketi te bereiken, maar de bal kwam helaas net achter Nino terecht.

Een paar minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Erwin van Soolingen speelde zich met een prachtige schijnbeweging vrij en speelde Nino Poeketi in de de diepte aan… Nino haalde meteen vol uit, centimeters over het doel. Pech voor IJFC

In de 75e minuut eindelijk de verdiende gelijkmaker voor IJFC. De vooral in de tweede helft goed spelende Maikel van de Linden greep uitstekend in en veroverde de bal, Maikel speelde direct de bal diep op de snelle Tim van de Brugge, de voorzet van Tim kwam precies op maat bij Jelle Eissens die de bal hard maar bekeken inschoot 1-1.

Dat was nog niet voldoende voor IJFC en het ging vol op de aanval om een overwinning uit deze wedstrijd te krijgen. De wedstrijd bleef spannend tot en met de derde minuut in de blessuretijd. Echte grote kansen kreeg IJFC niet meer, maar tot schrik van alle IJsselsteiners moest Mike Maaswinkel een van richting veranderd schot uit de verre hoek halen, maar dat deed hij fantastisch.

Een minuut later floot de uitstekend leidende scheidsrechter T Smit uit Amersfoort af. Achteraf waren beide teams tevreden met een punt.

Volgende week zaterdag speelt IJFC de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter Odysseus. We hopen dat veel IJFC supporters het team komen steunen. Aanvang 15.15 uur.

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 15 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14