VIVES valt aan
VIVES valt aan (Foto: Peter van Zijl)

VIVES Heren 1 na winst in Amsterdam zeker van handhaving

  •   keer gelezen

De laatste wedstrijd van het seizoen stond voor VIVES onder hoogspanning, de mannen moesten 2 sets winnen van directe concurrent VV Amsterdam. Door de vroege aanvangstijd kon niet iedereen op tijd in Amsterdam arriveren waardoor Heren 1 met een smalle selectie aan de wedstrijd begon. Freek startte met de volgende namen: Sven en Jacco op buiten, Thijs op dia, Thijme en Addie op midden, Joël als spelverdeler en Jordy als libero.


In het begin van de eerste set was het stuivertje wisselen, de teams waren aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op. Amsterdam wist halverwege toch een klein gaatje te slaan (14-10), VIVES kon dit snel weer dichten (16-16) en nam het initiatief in handen. Boven de twintig liet Amsterdam het afweten, waardoor de IJsselsteiners de set met 20-25 wonnen.

Met een onveranderde opstelling, begon VIVES aan de 2e set, weer deden de teams weinig voor elkaar onder, totdat de servicedruk aan de kant van VIVES omhoog ging en er zo een gat werd geslagen. Dit gat werd vastgehouden waarna er bij een stand van 20-24 een aantal setpoints onbenut werden gelaten. Het laatste punt werd gelukkig alsnog binnen geslagen waardoor de set met 23-25 werd gewonnen.

Met het winnen van de eerste 2 sets was handhaving een feit, dit was te merken in de sets die volgden, de scherpte en de absolute wil om te winnen ontbrak. VV Amsterdam streedt echter vol door om zo een PD-plek veilig te stellen, en won zo de 3e en 4e set (25-23, 25-14).

Na de oorwassing in de 4e set waren de IJsselsteiners er op gebrand om het seizoen met een overwinning af te sluiten. De mannen startten echter stroef aan de 5e set, en leek kansloos bij een 12-8 achterstand. Het was Thijs die vanachter de servicelijn nog alles op alles zette in de laatste punten van het seizoen, met een aantal aces en knap verdedigend werk van de achterste linie wist heren 1 de achterstand compleet om te buigen. Na 7 punten op rij stond de eindstand op het scorebord, 12-15.

Een mooie afsluiting van een seizoen waar we meer van hadden gehoopt. Volgend seizoen hopen we weer een stuk hoger te eindigen in de rangschikking. Tot slot willen we het publiek bedanken (echt veruit het beste uit de hele competitie) voor hun trouwe support en positieve aanmoedigingen! Jullie zijn top!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten