Het bleek nog niet zo eenvoudig om met het FBI- spel van de Yellow Bellies veilig over het parcours te komen (Foto: Margreet Nagtegaal)
Het bleek nog niet zo eenvoudig om met het FBI- spel van de Yellow Bellies veilig over het parcours te komen (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

Samen sporten tijdens de Koningsspelen

  •   keer gelezen

De Koningsspelen worden op alle basisscholen in Nederland gehouden. De Yellow Bellies organiseerden deze sportieve dagen op het sportterrein op donderdag 11 en vrijdag 12 april.


Oudewater – Op donderdag werden de Koningsspelen officieel geopend door burgemeester Pieter Verhoeve. Tijdens de opening werden de winnaressen bekendgemaakt van de jaarlijkse dichtwedstrijd voor de herdenking op 4 mei. De winnaars zijn Kiki Zengerink en als tweede Lynn van de Weide, beiden van de Mariaschool. Zij lezen hun gedicht tijdens de herdenking voor. Daarna kon de sportdag beginnen. De eerste dag alle bovenbouw groepen en de tweede dag de onderbouw. Nieuw dit jaar was de hockeyclub uit Montfoort, Pony rijden van Hippies Centrum Oudewater en Beeball, een soort honkbal. Er zijn een aantal kinderen die thuisonderwijs krijgen en zij waren ook uitgenodigd voor de Koningsspelen. “Yellow Bellies wil graag alle kinderen betrekken bij de Koningsspelen”, aldus David Blankenburgh. De temperatuur was fris maar met een lekker zonnetje. Veel hulpouders waren ingeschakeld om alle groepen te kunnen begeleiden. Opvallend veel vaders waren aanwezig. De leerlingen van alle scholen waren goed gemixt en zo werden nieuwe contacten gelegd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten