MSV19 werkt zichzelf in de nesten

Algemeen 107 keer gelezen

Het was een zeldzame vertoning op het voetbalveld van DIOS in Nieuw-Vennep.

Had het voetbal de regels gehad van de Amerikaanse tegenhanger van het spelletje, American Football, dan zou deze middag MSV19 als onbetwiste winnaar op het veld hebben gestaan. Gedurende meer dan 80 minuten van de wedstrijd kon de ploeg bogen op het beste van het spel en langdurig bezit van de bal. In de eerste helft kwam de thuisploeg DIOS slechts tweemaal op de helft van de Montfoorters, maar scoorde het thuisteam hieruit één keer en werd deze voorsprong ook niet meer uit handen gegeven, alle verwoede pogingen ten spijt.

Al na twee minuten spel zou MSV19 op voorsprong hebben kunnen komen, maar wist een DIOS-verdediger een snoeihard schot van MSV-spits Jort van Geffen te blokken, waarna voor de Montfoorters slechts een corner overbleef, één van de vele corners overigens, die MSV19 te nemen kreeg. Een afstandsschot van Timo Bakker kon worden afgeweerd door de DIOS-doelman, waardoor ook deze mogelijkheid voor MSV19 op niets uitliep.

Na een kwartiertje wedstrijd kwam DIOS werkelijk voor de eerste keer over de middellijn en kon de thuisclub meteen een score aantekenen: 1-0.

Hierna pakten de MSV-ers de zaken weer op, maar kon de ploeg keer op keer niet tot scoren komen en konden de massaal aan het verdedigen van de voorsprong werkende thuisspelers werkelijk elke poging van MSV19 om zeep helpen.

Met acht man in de eigen zestien een enkele middenvelder en een eenzame spits, loerend op een afvallende bal die hem een mogelijkheidje zou kunnen geven, kon de thuisploeg de schrale voorsprong sowieso al tot aan de rust handhaven.

Na rust gebeurde er hetzelfde als voor rust, een aanvallend MSV19, een stug verdedigend DIOS, wat uiteraard door de voortschrijdende tijd geholpen werd. A-junior Diego Koninkcs, in het veld gekomen voor Harm Oostveen kon deze middag ook al niet het verschil maken.

Nadat de doelman een prima vrije trap van Timo Bakker stijlvol uit de bovenhoek wist te ranselen en dezelfde Timo Bakker ook vrij voor de doelman opgedoken geen kans de bal in het doel te prikken, werd het wel duidelijk dat MSV19 opnieuw tegen een verliespartij in een uitwedstrijd aan ging lopen.

De voorwaartsen konden zich in de nog resterende tijd vrijwel geen enkele kans meer creëren en de thuisclub haalde uiteraard alles uit de kast om de wedstrijd stilgelegd te krijgen.

Toen ook de scheidsrechter aan het einde van de officiële speeltijd wel heel erg weinig extra tijd bijschreef was het vonnis over de Montfoorters voltrokken en moest de ploeg gelaten aanvaarden dat de punten deze middag in Nieuw-Vennep bleven.

Door het resultaat deze middag kan het team van trainer/coach Ron Verkuijl in principe het seizoen als voortijdig beëindigd zien. De kansen op een promotie-plaatsje zijn zo goed als verkeken en de ploeg zal nog alle zeilen moeten bijzetten om nacompetitie voor klasse-behoud te voorkomen.

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20