Zelf doen is ervaren deze middag. Ranim maakt als een echte schoonheidsspecialist de huid schoon van Brechtje. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Zelf doen is ervaren deze middag. Ranim maakt als een echte schoonheidsspecialist de huid schoon van Brechtje. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal)

Blije gezichten tijdens jaarlijkse roefeldag

  •   keer gelezen

Vorige week werd weer de jaarlijkse roefeldag gehouden. De 24e editie en wederom veel blije gezichten na afloop.


Oudewater – Maar liefst 265 kinderen hadden zich aangemeld voor een snuffelbezoek aan een bedrijf. De keuze is elk jaar weer groot omdat maar liefst 83 bedrijven hieraan meedoen. Niet elk kind kan naar het gewenste bedrijf, maar het is altijd een leuke ervaring. Een hele organisatie om alles in goede banen te leiden en de kinderen naar een roefelplek te brengen. De brandweer, boeren, veel winkeliers, radio Midland FM, kappers, kantoor, kinderopvang, bloemenkraam, er doet van alles mee. We namen een kijkje bij Vickey Janmaat die twee meiden ontving in haar schoonheidssalon. “Ik heb als kind ook geroefeld en vind het daarom leuk om nu zelf mee te doen met mijn bedrijf.’’ Ranim (12) en Brechje (11) mogen een volledige schoonheidsbehandeling bij elkaar doen. Vickey geeft aanwijzingen. Brechje heeft een tante die schoonheidsspecialist is, maar heeft nooit zelf zoiets gedaan. Ranim weet eigenlijk al dat ze later schoonheidsspecialist wil worden. Zelf doen is ervaren deze middag. Na afloop veel enthousiaste verhalen van zowel kinderen als van de bedrijven. Op naar volgend jaar en het 25-jarig jubileum.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten