Zondagmorgen werd op het terras van De Stadskelder in het bijzijn van burgemeester Petra van Hartskamp en tal van genodigden, een kunstwerk van Maarten Schepers onthuld. (Foto: Paul van den Dungen)
Zondagmorgen werd op het terras van De Stadskelder in het bijzijn van burgemeester Petra van Hartskamp en tal van genodigden, een kunstwerk van Maarten Schepers onthuld. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Kunstwerk Futurum Probationem siert terras Stadskelder

  •   keer gelezen

Houtkunstenaar Maarten Schepers heeft op verzoek van Rob en Ronald van den Berg van de Stadskelder een kunstwerk gemaakt dat sinds zondag het terras van hun horecagelegenheid siert.


Montfoort - In zijn openingswoord vertelde Maarten Schepers over het verzoek van de beide broers en over de totstandkoming van het kunstwerk. Molenaar Paul Groen leverde het hout, dat vrijgekomen was bij de restauratie van molen De Valk. “Het is een deel van het boventafelblad, de draaikrans waar de kap van de molen op draait. Een mooi, bijna onverwoestbaar stuk hout dat hiermee een tweede leven heeft gekregen.” Burgemeester Petra van Hartskamp dichtte de beide broers toe uit eenzelfde hout te zijn gesneden. Zij hebben een sterk naar buiten gerichte blik en leveren met hun Stadskelder, het Friethuys en het Torentje aan de IJssel ook een grote bijdrage aan Montfoort Trouwstad. Dichter Corie Grootendorst had speciaal voor de gelegenheid een gedicht geschreven die een ode was aan duurzame ambachtelijkheid. Na het uitbrengen van een toost konden de genodigden en belangstellenden in een aangename sfeer het kunstwerk nader bekijken. ‘Futurum Probationem’ is ‘Klaar voor de Toekomst’.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten