Burgemeester Petra van Hartskamp - de Jong kwam vrijdagmiddag in Linschoten het gouden bruidspaar Kamerling-Kreeft feliciteren en ging samen met hen op de foto. (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Petra van Hartskamp - de Jong kwam vrijdagmiddag in Linschoten het gouden bruidspaar Kamerling-Kreeft feliciteren en ging samen met hen op de foto. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Gouden huwelijk voor Hans en Truus Kamerling

Algemeen 210 keer gelezen

Het echtpaar Hans en Truus Kamerling - Kreeft kregen vorige week vrijdag bezoek van burgemeester Petra van Hartskamp, ter gelegenheid van hun gouden huwelijk.

Linschoten - Het was op 11 april 1969 precies 50 jaar geleden dat in Middelharnis het burgerlijk- en kerkelijk huwelijk tussen Hans Kamerling (74) en Truus Kreeft (72) werd gesloten. Hans is geboren op het Zuid-Hollandse Goeree Overflakkee en Truus in Groningen. Op een feestje bij haar tante Lenie ontmoette zij Hans en de rest is inmiddels geschiedenis. Hans studeerde chemie en werd uiteindelijk hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht. Truus verrichtte bijna 25 jaar medisch administratief werk in het toenmalige Hofpoort Ziekenhuis. Het echtpaar kreeg 2 dochters en heeft 3 kleinkinderen. Op zoek naar een woning brachten zij vanuit Utrecht een bezoek aan Montfoort. Hans wilde niet dezelfde weg terugrijden en zo kwamen zij in Linschoten terecht, waar zij nog steeds wonen. Hans is met emeritaat, maar nog steeds een boeiend verteller die in zijn betoog zowel burgemeester als pers een heel ander inzicht wist te geven over koolhydraten. Afgelopen zaterdag hebben zij met hun gezin, familie en vrienden op Kasteel Montfoort hun gouden huwelijk feestelijk gevierd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10