Foto: Rosita Driessen

Apparaten niet verkocht op de vrijmarkt?

  •   keer gelezen

Lever in en ontvang een gratis Wecycle Recycle Memo-spel bij de gemeentewerf


Gemeente Montfoort doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraat. Inwoners die e-waste inleveren na Koningsdag, ontvangen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Doel van de inleveractie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat. Vooral na de vrijmarkt belanden veel van deze onverkochte producten vaak alsnog in de vuilnisbak.

Toch nog een tweede leven voor je apparaat? Denk dan aan de kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om uw apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.


De gemeente werkt samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren bij de gemeentewerf, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Wecycle werkt voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Bruingoed, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. Meer informatie: wecycle.nl/consumenten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten