Zwaarbevochten maar verdiende overwinning IJFC

Algemeen 79 keer gelezen

Odysseus- IJFC 1-2

Op een warm Sportpark Olympos in Utrecht heeft IJFC gesteund door een flink aantal IJFC supporters een zeer belangrijke winst weten te behalen op de studenten van Odysseus. Vooraf was duidelijk dat winst bittere noodzaak zou zijn voor de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra om niet verder in de problemen te komen. Vreemd was het daarom ook niet dat de wedstrijd meer spannend dan goed was. Na 90 minuten stond uiteindelijk 1-2 op het scorebord en waren de verdiende punten voor IJFC en was de opluchting groot aan IJFC zijde.

In de openingsfase waarin IJFC slordig speelde waren de eerste kansen voor Odysseus, keeper Mike Maaswinkel en ook de lat brachten redding. Na een kwartier kwam IJFC beter in de wedstrijd, Odysseus werd steeds meer naar achteren gedrongen en IJFC kreeg ook wat kansjes. Met name Nino Poeketi en Tim van der Brugge waren in de 1ste helft goed op dreef zonder echter tot scoren te komen. Vlak voor rust was de grootste kans voor Erwin van Soolingen die een goede voorzet van Tim van der Brugge buiten bereik van de keeper net voorlangs kopte. Behoudens de kansen in de openingsfase kon Odysseus hier niets tegenover stellen.

In de 2e helft ging IJFC verder op zoek naar de openingstreffer en werd hierbij in de 57e minuut geholpen door een groot misverstand in de verdediging van Odysseus waardoor het voor de ijverige Luciano Poeketi een koud kunstje was om de bal in het verlaten doel te schieten. 0-1

3 minuten later stond het vervolgens ook 0-2 nadat een beheerst schot van Marc van der Kleij via de binnenkant van de paal het doel in plofte. IJFC ging gesteund door de geruststellende voorsprong makkelijker en beter voetballen en het wachten was op een volgende treffer. Echter nadat Odysseus zo’n 10 minuten voor tijd tegen wist te scoren uit een corner werd het opnieuw spannend. Zonder verdere kleerscheuren wist IJFC de wedstrijd verder uit te spelen en de broodnodige 3 punten konden meegenomen worden naar IJsselstein. Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor IJFC.

Met deze 3 winstpunten heeft IJFC inmiddels 27 punten en staat hiermee op een gedeelde 10e plek op de ranglijst in een competitie die waarschijnlijk tot en met de laatste speeldag bloedstollend spannend zal blijven. Volgende competitiewedstrijd zal zijn zaterdag 11 mei thuis tegen Veensche Boys aanvang 14.30 uur

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 17 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10