In Montfoort werden drie inwoners onderscheiden: Mw. Van Buuren, Mw. Van den Berg en de heer Severs, op de foto samen met hun partners en burgemeester Petra van Hartskamp. (Foto: Paul van den Dungen)
In Montfoort werden drie inwoners onderscheiden: Mw. Van Buuren, Mw. Van den Berg en de heer Severs, op de foto samen met hun partners en burgemeester Petra van Hartskamp. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Drie Montfoortse vrijwilligers koninklijk onderscheiden

Algemeen 85 keer gelezen

Vrijdagmorgen ontvingen drie inwoners van de gemeente Montfoort in Zalencentrum Sint Joseph een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Van den Berg-Deurloo, mevrouw Van Buuren-Oostveen en de heer Severs werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Montfoort - Burgemeester Petra van Hartskamp- de Jong zei er trots op te zijn deze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten. “Drie Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet voor de samenleving.”
 

Mevrouw Van Buuren uit Montfoort is vanaf 1978 vrijwilligster in diverse functies. Gastvrouw binnen de rooms-katholieke kerk en vervult een pastorale rol. Ook maakt zij deel uit van het team interieurverzorging van de kerk. Op vrijwillige basis verzorgt zij het winkeltje in de Antoniushof. Zij is actief lid van het Katholiek Vrouwen Gilde en de Vrouwenraad. Ook een aantal jaren lid van het Vredesplatform en betrokken bij het Vredesplein op de Jaarmarkt, de herdenking van de ‘Dag van de Mensenrechten’ en het Platform Noodhulp Vluchtelingen. Zij vroeg aandacht voor het Manifest Verdraagzaam Montfoort en was zij betrokken bij de ontvangst van de Vrouwen van Srebenica in Montfoort. Ook begeleidde zij in 2011 groepen Bosnische leraren tijdens hun kennismaking met het Nederlands onderwijs.
 

Mevrouw Van den Berg-Deurloo uit Montfoort viert dit jaar haar 40-jarig jubileum als volleybaltrainster. Begonnen als jeugdtrainster voor volleybalvereniging De Valk in Montfoort trainde zij ook andere verenigingen. Zij traint een groepje dames van boven de zeventig en begeleidt sinds 2014 wekelijks een loopgroep van mannen met dementie. Daarbij gaat haar aandacht niet alleen uit naar de mannen, maar ook naar hun partners. Vanaf 2011 is zij ook vrijwilligster bij de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort /Linschoten (SWOM) en sinds 2014 bij Proxima terminale zorg in het gebied Lopikerwaard. Ook zet zij zich al jaren in voor de bewoners van de Bloesemhof waar zij al 7 jaar op zaterdagmorgen als vrijwilligster werkt..
 

De heer Severs uit Linschoten is sterk betrokken bij de Linschotense samenleving. Ook internationaal is hij zeer actief. Vanaf 1980 organiseert hij mede de Koningsdag en de 60-plus koffieochtend. Tot 2010 was hij bestuurslid bij manege de West Stichtse Ruiters en betrokken bij de organisatie van wedstrijden, hengstenkeuringen en gehandicaptendagen, Sinds de oprichting in 2013 is hij lid van de historische Vereniging Oud Linschoten. Vanaf 1990 betrokken bij de intocht van Sinterklaas in Linschoten en stelt hij namens de Stichting Linschotens Belang voor deze festiviteit bedrijfsruimte beschikbaar, doet de catering en zorgt voor de boot die de Sint en Pieten vervoert. Daarnaast kan Stichting Linschotens Belang altijd een beroep op hem doen. Vanaf 2013 zet hij zich ook belangeloos in voor ontwikkelingsprojecten in Gambia en Senegal. In Gambia zorgt hij er voor dat een schooltje draaiende kan blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20