Rob van Dijk en Anton van den Berg zijn twee van de nu negen AutoMaatjes van de SWOM. (Foto: Paul van den Dungen)
Rob van Dijk en Anton van den Berg zijn twee van de nu negen AutoMaatjes van de SWOM. (Foto: Paul van den Dungen)

Een AutoMaatje geeft je graag een lift

Algemeen 481 keer gelezen

Het AutoMaatje is een nieuwe dienst van de SWOM die per 1 mei is opgestart. Met een AutoMaatje krijgt een inwoner van Montfoort of Linschoten een lift van een vrijwilliger die hem of haar naar de afgesproken bestemming brengt tegen een geringe vergoeding per kilometer.

Montfoort - Even op familiebezoek, naar een museum, een paar uurtjes winkelen of zomaar een dagje naar zee. Het klinkt zo gewoon, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met een SWOM AutoMaatje wordt dit ook voor u mogelijk, want de SWOM heeft inmiddels 9 vrijwilligers die met hun eigen auto tegen een vergoeding van 0,31 cent per kilometer de mensen naar hun bestemming brengen. Ruth Vreeswijk van de SWOM zegt dat deze prijs heel zorgvuldig is berekend en de mensen echt niet het vel over de neus haalt. ‘’Autorijden kost nu eenmaal geld, maar daar staat tegenover wel het gemak van thuis gehaald en weer gebracht te worden. Wij hebben momenteel 9 vrijwillige chauffeurs, waarvan de jongste 21 en de oudste 77 jaar is. Het zijn allemaal rustige chauffeurs die wel van autorijden houden. Graag hadden wij nog meer chauffeurs, zodat we geen nee hoeven te verkopen aan de mensen die een AutoMaatje aanvragen.”
Een van de chauffeurs is Anton van den Berg. Hij rijdt al langer op de SWOM-auto maar heeft zich ook opgegeven als AutoMaatje. “Soms is het prettiger om een wat langere rit te maken en onderweg met je passagier wat te praten. Dan lijkt de rit ook sneller te gaan.” Om teleurstelling te voorkomen, benadrukt Ruth Vreeswijk nogmaals dat er niet altijd een AutoMaatje beschikbaar is.
Rob van Dijk komt uit Linschoten en is al langer vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk. “Ik zag SWOM staan, maar dat kende ik eigenlijk niet goed. Toen ik daar meer over las voelde ik mij daar ook wel bij betrokken en heb mij toen opgegeven als AutoMaatje. Inmiddels heb ik al een aantal proefritjes naar Utrecht gereden met een mevrouw die daar een paar keer achtereen op hetzelfde adres moest zijn. Dat is zowel mij, als haar goed bevallen en daarom ga ik er heel graag mee door.”

AutoMaatje rijdt van maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur en alleen voor afstanden verder dan 15 kilometer. Na 17.00 uur en in het de weekend rijdt het AutoMaatje alle afstanden. Voor korte ritten kunt u de SWOM-auto reserveren. Om niet voor verrassingen te komen staan krijgt u van tevoren te horen hoeveel u rechtstreeks aan de vrijwilliger moet betalen. Parkeerkosten zijn ook voor uw rekening. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunt u reserveren op 0348-469109 of via de mail info@swomontfoort.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws gisteren
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws gisteren
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20