IJsseloever JA1 - Nieuwegein JA1
IJsseloever JA1 - Nieuwegein JA1 Foto: Tony Buijse

Jongens IJsseloever JA1 halen kampioenschap binnen

Algemeen 104 keer gelezen

Met de nummer 2 in de poule op 8 punten afstand en met nog 3 wedstrijden te spelen konden de jongens van IJsseloever JA1 vandaag het kampioenschap op hun naam schrijven.

Op bezoek kwam Nieuwegein JA1, waarvan eerder in het seizoen de uitwedstrijd al met 1-3 van was gewonnen.

De eerste helft begint aftastend. Beide teams komen goed uit de startblokken en houden zich gedurende het grootste deel van de eerste helft in evenwicht. IJsseloever gaat wel steeds feller spelen. In de 28e minuut komt er een voorzet vanaf de linkerzijde in de cirkel van Nieuwegein. Met een spectaculaire duik wordt de bal vervolgens in het doel getikt en is het 1-0 voor IJsseloever. Met die stand gaan de twee teams ook de rust in.
De tweede helft speelt zich grotendeels af op de helft van Nieuwegein. Enkele keren ontsnapt Nieuwgein aan de IJsselsteinse greep, maar stuit dan op de keeper van IJsseloever. In de 17e minuut valt dan de verwachtte 2-0 en 3 minuten later de 3-0. In de 30e minuut krijgt IJsseloever een strafpush mee die ook wordt benut en is het 4-0 voor de thuisploeg. In de 35e minuut besluit de IJsseloever coach om de keeper te wisselen. Een veldspeler met fluoriserend geel hesje komt voor hem in de plaats. Er moeten echter nog wel een vijf minuten blessuretijd gespeeld worden. Aan het eind van de wedstrijd is er nog een opmerkelijke actie. In de cirkel van IJsseloever wordt een overtreding gemaakt en krijgt de thuisploeg een strafpush tegen. Razendsnel wordt de keeper weer terug gewisseld. Een speler van Nieuwegein neemt de strafpush, maar de IJsseloever keeper weet de bal weg te werken. In de resterende minuut wordt de wedstrijd verder gecontroleerd uitgespeeld.
Na het laatste fluitsignaal is het een feit. IJsseloever Jongens A1 is kampioen in de Eerste Klasse. De felicitaties zijn daar en flessen met bubbels komen te voorschijn waarmee de jongens er mee lustig op los spuiten. Ook krijgt elke speler alvast een badjas voor de traditionele IJsselduik.

IJsseloever JA1 heeft nog wel twee wedstrijden te spelen. Op 18 mei spelen de jongens uit tegen Almere JA2. Zaterdag 25 mei is dan voor IJsseloever JA1 de slotdag van de competitie speelt het team thuis tegen Woerden JA1.

Hockey Club IJsseloever | Zomerdijk 42 | 3402 MJ IJsselstein

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10