Burgemeester Van Domburg genoot na de openingshandeling van zijn eerste kopje koffie op het terras en beloofde vaker terug te komen. (Foto: Lysette Verwegen)
Burgemeester Van Domburg genoot na de openingshandeling van zijn eerste kopje koffie op het terras en beloofde vaker terug te komen. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Gastvrij genieten aan de Schuttersgracht

  •   keer gelezen

Met de komst van Bagels & More heeft IJsselstein er een pareltje bij aan de Schuttersgracht. Een gezellige zaak, met een prachtig terras en uitzicht op de molen, een multiculturele keuken en gastvrij ondernemersechtpaar Evren en Salim Canboy.


IJSSELSTEIN – Evren is geboren in Turkije en 40 jaar getogen in IJsselstein. “Voor de bouw van de Schuttersgracht hadden we al het idee een leuk winkeltje te openen om mezze’s te verkopen; huisgemaakte mediterrane tapas, want ik hou van koken. De Schuttersgracht bood ons dé plek voor een uitgebreider concept, anders dan wat IJsselstein al biedt.” Bij Bagels & More is het eten origineel, lekker en puur. “Zonder toegevoegde kunstmatige middelen.” De multiculturele samenleving en gezelligheid komen terug in de keuken; van Turkse mezze’s, bagels en baklava tot Amerikaanse donuts en muffins, ambachtelijke Limburgse vlaai en diverse gerechten. Klanten zijn welkom voor koffie en lunch. “Met elke dag soep uit een andere cultuur.” hetzelfde geldt voor de salades: “Ik maak ze van Italiaans tot Russisch.” Dat Bagels & More in de smaak valt is duidelijk. In de twee weken dat de zaak informeel open is, hebben veel gasten de weg naar de Schuttersgracht al gevonden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten