IJsselsteiners willen meer woningen in groen aan de rand van de stad

Algemeen 114 keer gelezen

IJsselstein moet meer woningen krijgen. Dat vindt ruim 60 procent van de inwoners, zo blijkt uit een peiling onder de inwoners van IJsselstein door gemeente IJsselstein en Castro Communicatie. Twee derde wil dat deze woningen worden gebouwd in het groen aan de rand van de stad. Een derde wil woningen in het groen in de stad en 40% kiest voor hoogbouw.

Over wonen, woningbouwlocaties, type woningen en de voorzieningen in IJsselstein vindt dinsdag 21 mei een inwonersavond plaats. Bewoners en zeker ook jongeren - zijn van harte welkom om mee te komen praten.

Inwoners geven wonen in IJsselstein een hoog rapportcijfer: een 7,7. 93% beveelt wonen in IJsselstein aan. Bijna 85% verwacht over 5 jaar nog in IJsselstein te wonen. IJsselsteiners zijn tevreden over de voorzieningen in de stad. Hoge beoordelingen zijn er voor onder meer veiligheid, het uitgaan en uit eten gaan, sportvoorzieningen, scholen, het winkelaanbod en de culturele voorzieningen. Kritisch is men over de parkeervoorzieningen in IJsselstein. Een ruime meerderheid wil dat parkeren goedkoper wordt. Ook willen bewoners meer groen. Een ruime meerderheid is voor meer zonnepanelen. Een kwart wil dat er windmolens worden geplaatst in IJsselstein.

Gemeente IJsselstein en Castro Communicatie organiseren in mei drie avonden om samen met inwoners verder te praten over de onderwerpen: samenwerking, wonen en binnenstad ondernemen. De avond over wonen op 21 mei is de tweede bewonersavond in Fulcotheater, Overtoom 3. De bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Op 28 mei is er een avond over de binnenstad en ondernemen, u bent vanaf 19:30 uur welkom in het Historisch Stadhuis (Utrechtsestraat 79). Ook deze bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur.

De bijeenkomst over samenwerking was op 8 mei. De impressievideo van deze avond staat op de website en facebookpagina van de gemeente IJsselstein.

Aanmelden voor de inwonersavonden kan via www.ijsselstein.nl/bewonersavonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13