Weer nipte overwinning Vrouwen IJFC

Algemeen 108 keer gelezen

Vandaag staat op een zonnig Sportpark Groenvliet de thuiswedstrijd tegen het laatst geklasseerde Lyra op het programma. De uitwedstrijd, in de eerste helft van de competitie, is nipt gewonnen met 3-4. Om in de race te blijven voor de nacompetitie zal er vandaag gewonnen moeten worden.

Het elftal van Marcel van der Togt begint voortvarend aan de wedstrijd en dat levert ook meteen enkele kansen op voor de thuisploeg. Maar zoals al vaker dit seizoen heeft IJFC veel moeite met het maken van doelpunten. Een schitterend afstandsschot van Anne Bik in de 15de minuut spat uiteen op de onderkant van de lat en dus geen doelpunt. Het is vooral éénrichtingsverkeer richting het doel van Lyra en dat levert IJFC veel corners en vrije trappen op, maar geen doelpunt. In de 34ste minuut valt dan eindelijk het bevrijdende doelpunt. Een afstandsschot van Shamarah Lemmers wordt nog door de keepster gepareerd, maar de terugvallende bal wordt door Laura Gaasenbeek feilloos binnengeschoten: 1-0. Ook in de resterende tijd van de eerste helft heeft IJFC een veldoverwicht, maar kan het de score niet vergroten.

In de tweede helft volgt een zelfde beeld. IJFC zet hoog druk om het de tegenstander moeilijk te maken om van achteruit op te bouwen. Ook nu krijgt IJFC veel goede kansen om de score uit te bouwen, maar het duurt nog tot de 71ste minuut voordat Petra Verbeek een corner van Lois Spliet prima binnenkopt: 2-0. IJFC kiest veelal voor de voetballende oplossing, wat ook weleens achterin fout gaat. Vlak voor tijd krijgt Lyra zo haar eerste kans en deze wordt meteen afgestraft: 2-1. Langs de lijn krijgt iedereen het “Ajax Syndroom”. Het zal toch niet……. 2 minuten later krijgt Lyra nog een kans, maar het afstandsschot gaat via keepster Tamara Kamps tegen de lat en zo blijft het dus 2-1.

IJFC heeft het zich vandaag onnodig moeilijk gemaakt door de vele kansen niet te benutten, maar de 3 punten zijn belangrijk. Omdat Wartburgia wint van IJzendijke klimt IJFC weer naar de vierde plaats op de ranglijst, die wellicht aan het einde van de competitie recht geeft op het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37