Veensche Boys in de slotfase toch voorbij Benschop

Algemeen 104 keer gelezen

Benschop had een opdracht tegen Veensche Boys: winnen. Drie punten zou definitief lijfsbehoud betekenen, maar de mannen uit Nijkerkerveen, de club waar Donny van Beek zijn eerste stappen op het voetbalveld zette, bleken met 2-3 toch te sterk voor Benschop.

Vanaf het begin was Veensche boys de bovenliggende partij en Benschop kon niet veel anders dan tegenhouden. In de 12e minuut kwam Veensche Boys dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Brouwer snelde langs Remco van Wijngaarden en Ton Donselaar rondde de voorzet vakkundig af, Benschop moest het van een counter hebben en had geluk, dat de vizieren van Frederiksen en Brouwer niet op scherp stonden. In de 23e minuut leek Benschop toch heel onverwacht op gelijke hoogte te komen. Coen Horb brak op links op snelheid door de linies heen en bood Jimmy Vendrig een niet te missen kans. Zijn slappe inzet werd wonderbaarlijk gered door keeper Wessel Kroon. Veensche boys bleef kansen krijgen maar had in de 37e minuut geluk, dat David Verweij geheel vrijstaand een voorzet van Patrick Maton langs de verkeerde kant van de paal kopte, Zo ging de rust in met een 0-1 voorsprong voor Veensche Boys.

Na de rust leek het snel gebeurd met Benschop. In de 47e minuut werd een misverstand op het middenveld Benschop noodlottig en Frederiksen strafte dit een mooie boogbal over Michll van Oort genadeloos af. Benschop leek rijp voor de slacht, maar het missen van enkele grote kansen en enkele mooie reddingen van Mitchell van Oort hielden Benschop levend. In de 62e minuut kwam Benschop toch terug in de wedstrijd. Een mooie voorzet van Reda Reddam werd fraai ingekopt door David Verweij. Benschop begon er weer in te geloven en in de 69e minuut was het weer Reda Redam die David Verweij in stelling bracht. Hij kopte de bal over de uitkomende Wessel Kroon heen en de stand was 2-2. Benschop probeerde door te drukken. Maar kreeg toch in de 84e minuut de pin op de neus. Te veel gegeven ruimte achterin werd afgestraft door de handige Ton Donselaar en Benschop was in mineur naar het laatste fluitsignaal van de goed leidende Westland.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit in IJsselstein bij IJFC. Om de nacompetitie definitief te ontlopen zal er gewonnen moeten worden. Een hele pittige opdracht. De wedstrijd in IJsselstein begint om 14.30 uur en hopelijk zullen vele Benschoppers richting IJsselstein gaan om hun jongens op een sportieve manier te ondersteunen in deze moeilijke fase van de competitie.

De opstelling:

Mitchell van Oort, Coen Horb,(82e min Dion van Vliet), Niels Beeres, Jurg Ruitenbeek, Jeroen Lieverse, Tamer Ugur , Remco van Wijngaarden, Patrick Maton, Reda Reddam,(82e min Stef Elings), David Verweij en Jimmy Vendrig (88e min Jeroen Roodenburg).

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14