Afbeelding

A losing game

Algemeen 195 keer gelezen

Zondagavond zit ik met een kop koffie in mijn hand het acht-uur journaal te kijken. Allereerst komen de beelden langs van de overwinning van Duncan op het Eurovisiesongfestival. Wat een euforie! Wat een blijdschap.

Tja dat is ook wel effe wat, na 44 jaar dan eindelijk weer eens gelukt. Nota bene door een nieuweling in muziekland, alle oude rotten in het vak lukten het jaar in jaar uit maar nooit er enigszins een overwinning uit te halen. Het lied Arcade van Duncan Laurence met zijn hoge stem zal nog lang nagalmen in onze hoofden. Ohoohoho! De melodie klinkt nog in mijn hoofd als het volgende item in het journaal zich aandient. China sluit zijn grenzen nu definitief voor ons plastic afval. Alleen Indonesië wil die grote vieze afvalberg nog wel hebben.

Onze vieze, stinkende plastic afvalberg

Glimlachende vrouwen sorteren onze meuk in, jawel, armzalige plastic afvalbakjes. Blijmoedig vermeldt de reporter dat ze in dat dorp blij zijn met onze plastic afvalberg. Mijn ogen registreren met steeds groter afgrijzen de beelden die op mijn kleurrijke en haarscherpe televisiebeeld voorbij komen. Wroetend in bergen plastic afval worden bekertjes, flesjes en verpakkingen eruit gevist en op bruikbaarheid gesorteerd. Dat is een deel van onze afvalberg, onze vieze, stinkende plastic afvalberg. Ik gruwel ervan. En in het arme Indonesië willen ze die zooi nog hebben! Kunnen ze tenminste nog wat verdienen! Het lied van Duncan wil ondertussen maar niet uit mijn hoofd. Ohoohoho! Loving you is a losing game. A broken heart is all that’s left. I’m still fixing all the cracks.
De beelden van sorterende vrouwen die graaien in de vieze afvalberg uit onze maatschappij vermengen zich ineens met die emotionele uithaal van het lied van Duncan. Ohoohoho! Loving you is a losing game. Het zal toch niet waar zijn?

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20