Rian Baas wint polsstokverspringen in Vlist

Algemeen 69 keer gelezen

Afgelopen zaterdagavond werd er in Vlist gesprongen om de Rabobank Krimpenerwaard bokaal. Dit was na de wedstrijd in Linschoten de tweede wedstrijd van het seizoen en voor sommige springers zich te herstellen van de eerste wedstrijd.

Wouter van Midden (Vlist) gaf hier direct aan het begin van de wedstrijd het juiste voorbeeld van. Waar hij vorige week geen afstand neer wist te zetten, kwam hij al in de eerste ronde tot 18.62 meter, waarmee hij zich naar de finale wist te springen. Ook Rian Baas (Utrecht - 19.75 meter) liet zien dat dit seizoen met hem rekening moet worden gehouden. Hij werkte een degelijke serie verre sprongen af en pakte de seniorenbeker na een spannende finale, voor Jaco de Groot (Kamerik - 19.56 m) en Erwin Timmerarends (Montfoort - 19.34 m). Naast Wouter plaatste ook broer Thomas van Midden (Vlist) zich voor de finale, maar beide kwamen net naast het podium; Thomas (19.19 m) en Wouter (18.62 m).

Bij de dames sprong Dymphie Baas-van Rooijen (Oudewater) haar eerste wedstrijd en kwam in haar laatste sprong tot de winnende 15.78 meter. In Linschoten was zij nog afwezig wegens een turnwedstrijd, maar in Vlist stelde ze dus direct orde op zaken. Zij kreeg Fabienne Overbeek (Benschop) met 14.62 meter en Wendy Helmes (IJsselstein - 13.99 m.) naast zich op het podium. De leiderstrui van het De Samenwerking-klassement blijft om de schouders van Joriene Baas (Oudewater), die niet verder kwam dan 12.00 meter.

Reinier Overbeek (Benschop - 18.27 m) liet zien dat ook bij de junioren hij de grote favoriet is. Er was een spannende strijd om de finale plaatsen waar ook Chris Anker (17.07 m) en Lucas van Eijk (Haastrecht - 16.45 m) meededen. Bij de meisjes was Suzanne Mulder uit Vlist de beste met 12.50 m won ze de Rabobank Krimpenerwaard bokaal, voor Rianne de Regt (Linschoten - 12.41m).

Schoonhovenaar Mark van der Horst (16.29m) stond als nieuwkomer lang aan de leiding in de jongenscategorie. Echter werd hij in de finale maar netaan voorbij gesprongen door Harmen Timmerarends (Montfoort - 16.35 m) en Guus Hoogland (Montfoort) die uiteindelijk won met 17.16 m.

Ook in de middagwedstrijd werd goed gesprongen en verbeterden 10 springers hun persoonlijk record. Door het zonnetje was het gezellig toeven in Vlist.

De volgende wedstrijden zijn in Jaarsveld en voor het eerst dit seizoen komen de springers ook doordeweeks in actie (1e klasse op woensdagavond 19.00 uur).

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 23 uur geleden
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41