Vrouwen IJFC lopen promotie mis naar hoofdklasse

Algemeen 117 keer gelezen

Op het hoofdveld is de laatste competitiewedstrijd van IJFC VR1 in de 1ste klasse A gespeeld. IJFC had nog mogelijkheden om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor de promotie naar de Hoofdklasse. De 4-2 overwinning op DSVP was echter niet voldoende.

Doordat CSW niet haar sportieve plicht heeft gedaan en verloor van het lager geklasseerde SSS, zijn de druiven toch nog zuur. IJFC eindigt in de competitie op een mooie derde plaats, maar heeft net geen periodetitel kunnen pakken, waardoor er dus geen plaats is in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

De wedstrijd begint zoals gebruikelijk met de speelster van de week: Anouk Engelberts, speelster van het meidenteam IJFC MO11-1. Nadat zij het goede voorbeeld heeft gegeven, kan de wedstrijd beginnen. IJFC laat vanaf de aftrap zien wat het vandaag van plan is, want de eerste aanval levert ook gelijk het openingsdoelpunt op. Een pass van Annika Schrijvers komt, na een slim overstapje van Iris Werkhoven, bij de vrijstaande Laura Gaasenbeek terecht, die zich geen moment bedenkt en zo de 1-0 al vroeg op het scorebord zet. IJFC bouwt van achteruit de aanvallen rustig op en na 18 minuten geeft Annika Schrijvers een splijtende diepe bal, die door Lois Spliet op de paal wordt geschoten. Kort daarna kan Demy van der Aar de bal veroveren van een tegenstander en vrij naar het doel lopen, ze speelt de bal naar Lois Spliet die vervolgens raak schiet: 2-0. Hoewel DVSP relatief veel balbezit heeft, wordt het niet echt gevaarlijk, alleen bij een corner moet IJFC keepster Tamara Kamps redding brengen. Kort voor rust is er nog een corner van links. Lois Spliet schiet de bal bij de tweede paal, waarna Petra Verbeek, op de haar zo bekende wijze, de bal uitstekend binnenkopt. Kort voor rust is er nog een mooie kans voor Laura Gaasenbeek, die het inkoppertje net mist. Zo gaat IJFC met een comfortabele voorsprong van 3-0 rusten.

In de tweede helft is het ook IJFC dat mooie aanvallen laat zien en zo komt de 52ste minuut Kirsten Plug 1 op 1 met de keepster die haar vervolgens onreglementair onderuithaalt. De penalty wordt feilloos door Petra Verbeek benut: 4-0. Tien minuten later stoort Kirsten Plug de opbouw van de tegenstander, waardoor de verdedigster de bal pardoes in de voeten van Iris Werkhoven speelt, die vervolgens heel fraai de bal in het doel schiet. Dit doelpunt wordt op advies van de grensrechter door de scheidsrechter onterecht afgekeurd. In de 67ste minuut kan DVSP iets terugdoen en scoort de 4-1. Kort daarna krijgt Shamarah Lemmers een publiekswissel, omdat dit haar laatste seizoen is als actieve speelster. Onder luid applaus verlaat zij het veld. Kort voor tijd is er nog een uitbraak van DSVP, waarbij de bal naar een ruim buitenspel staande aanvalster van DSVP wordt gespeeld. Om onbegrijpelijke redenen wuift de scheidsrechter nu het vlagsignaal van de grensrechter weg. Zo wordt de eindstand 4-2.

IJFC heeft gedaan wat het moest doen: winnen! Omdat CSW niet haar sportieve plicht heeft gedaan en verliest van het lager geklasseerde SSS, zijn de druiven toch nog zuur. IJFC eindigt in de competitie op een mooie derde plaats, maar heeft net geen periodetitel kunnen pakken, waardoor er dus geen plaats is in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

IJFC sluit het seizoen af met 13 overwinningen, 2 gelijke spelen en 7 keer verlies en een doelsaldo van +1.

Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 8 uur geleden
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 uur geleden
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws gisteren
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09