Henk Jansen, een gedreven en drukbezette vrijwilliger in de Ontmoetingskerk en bij Stichting Leergeld IJsselstein, kreeg een Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet. (Foto: gemeente IJsselstein)
Henk Jansen, een gedreven en drukbezette vrijwilliger in de Ontmoetingskerk en bij Stichting Leergeld IJsselstein, kreeg een Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet. (Foto: gemeente IJsselstein)

Koninklijke onderscheiding voor verraste Henk Jansen

Algemeen 357 keer gelezen

Of het nu tijdens de lintjesregen is op de dag voor Koningsdag of een ander moment: een Koninklijke Onderscheiding is altijd een verrassing. Ook voor Henk Jansen, die van niets wist, en vrijdag de Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld door burgemeester Van Domburg.

IJSSELSTEIN – Jansen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau als dank voor zijn vrijwillige inzet voor de Ontmoetingskerk en Stichting Leergeld IJsselstein. Jansen was vanaf 1980 in verschillende functies actief betrokken bij het samengaan van hervormde gemeente De Burchtkapel en de gereformeerde kerk De Poort. Als hoofd van het cluster Leren, voert hij de taken uit die te maken hebben met vorming en toerusting van vrijwilligers, gemeenteleden en ambtsdragers. Jansen vervulde tal van functies: van diaken, ouderling tot preses van de Kerkenraad, assistent-beheerder en lid van de beroepscommissie voor een nieuwe predikant. Sinds 2009 is Jansen vrijwillig coördinator bij de Stichting Leergeld IJsselstein. Hij heeft een uitgebreid takenpakket en veel overleg met gemeente en vele organisaties om kinderen uit arme gezinnen in contact te kunnen brengen met Leergeld. Dankzij overleg met aanbieders van kunst, cultuur en sport, kunnen de kinderen ook daar terecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 17 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13