Deelnemers aan de kwartfinales van de Pentathlon biljartwedstrijden, in de kantine van het organiserende en jubilerende MSV'19. (Foto: Paul van den Dungen)
Deelnemers aan de kwartfinales van de Pentathlon biljartwedstrijden, in de kantine van het organiserende en jubilerende MSV'19. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Biljarters komen samen bij MSV’19 Pentathlon-toernooi

  •   keer gelezen

Het was op initiatief van Cor de Jong, de voormalig kantinebeheerder van MSV’19, dat in 1983 het clubgebouw werd verrijkt met een wedstrijdbiljart.


Montfoort - Sinds 1984 wordt er op dinsdag- en donderdagavond door 20 leden in competitieverband gespeeld. Het clubje breidde zich snel uit en er kwam een tweede biljarttafel. Nu worden alle wedstrijden op donderdagavond in 2 poules gespeeld. Biljart is onder de jeugd niet meer zo populair. De gemiddelde leeftijd van de spelers varieert van 49 tot 83 jaar. In het kader van het 100-jarig bestaan van MSV’19, wordt op uitnodiging van de biljartclub van MSV’19 een Pentathlon toernooi voor de biljarters van Kasteelzicht, De Plaats, De Posthoorn en MSV’19 gespeeld.
Pentathlon of vijfkamp is eigenlijk geen aparte discipline binnen het biljart, maar een kampioenschap waarin alle disciplines voorkomen. Men speelt vrij, band, drieband, kader 45/2 en kader 71/2. Tijdens kampioenschappen wordt zowel individueel als door ploegen gespeeld. Op woensdag 29 mei spelen John den Houdijker, Arnold de Beus, Arie de Jong, Tinus Hogenboom, Toon van de Haselkamp, Erwin Beerthuizen, Evert Stelwagen en Arthur Muller voor de finaleplaats.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten